Evans prejak za Đokovića: Nole ispao sa turnira u Monte Karlu, okreće se Beogradu

15.04.2021

13:38 >> 13:40

0

Autor: Milan Nastić

Britanac bolji od Srbina sa 2:0

Evans prejak za Đokovića: Nole ispao sa turnira u Monte Karlu, okreće se Beogradu
Copyright Profimedia.rs

Novak Đoković je završio svoje učešće na Mastersu u Monte Karlu. Prvi reket sveta je zaustavljen u 3. kolu od Danijela Evansa sa 2:0 (6:4, 7:5) za nešto više od dva sata.

Nema dileme da je Britanac napravio najveće iznenađenje i najbolji rezultat u karijeri. Noletu je ovo inače, prvi poraz u 2021. godini.

Ovaj poraz može da zabrine, jer videlo se jedno bledo izdanje našeg igrača, koji tokom celog meča nije mogao da uhvati svoj prepoznatljiv ritam. Najbolji pokazatelj jednog bledog izdanja Đokovića je i taj podatak da je napravio čak 45 grešaka, što se ne pamti da je Nole ikada uradio.

Što se tiče samog duela, Novak Đoković je loše krenuo u meč sa Danijelom Evansom, jer je već u prvom gemu, prvog seta, Britanac napravio brejk.

U tom gemu, na iznenađenje svih, srpski teniser je napravio dva duple greške, odigrao je jedan potez ramom, i to je bio nagovešatj da Nole neće lako izaći na kraj sa Britancem.

Prvi reket sveta totalno je bio van ritma, i nema dileme da je na njega utiacalo loše vreme koje je bilo u Monte Karlo, kao i jak vetar, koji je dosta uticao na igru srpskog tenisera.

Pročitajte još

Činjenica, da je Nole u nekoliko navrata pokušao da napravi brejk, u skoro svakom gemu u kojem je servirao Britanac bio je blizu da mu oduzme, međutim prvi reket sveta je pravio neke greške koje nisu svakidašnje za njega.

Ipak, u osmom gemu, sve je došlo na svoje. Posle velike borbe, Đoković je uspeo da oduzme servis Evansu i vrati se u igru.

Očekivalo se da je prvi reket sveta ušao u svoj prepontaljiv ritam, i da će posle velike borbe da ipak osvoji prvi set.

Međutim, desilo se ono najgore. Evans je opet napravio brejk, poveo sa 5:4 , nakon čega je Britanac uspeo da osvoji gem na svoj servis i tako povede u setovima 1:0.

Koliko je srpski teniser igrao loše taj deo meča, pokazuje i taj podatak da je napravio 23 greške, što se retko, gotovo nikad ne događa. On toliko napravi u nekoliko mečeva.

Posle katastrofalnog prvog seta, srpski teniser je krenuo mnogo bolje u drugom. Odmah je napravio brejk, poveo sa 3:0, međutim, opet je došlo do pada i Evens je osvojio tri gema zaredom.

Nakon, toga obojica igrača su osvajali svoje gemove, ali na našu žalost u 11 gemu Evans je napravio brejk i poveo sa 6:5.

Britanac nije ispustio priliku koja mu se ukazala, odmah zatim osvojio svoj servis i meč završio sa trijumfom nad prvim igračem sveta sa 2:0.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike