Zna se ko je kralj šljake: Nadal preživeo Cicipasa i meč loptu

25.04.2021

18:04 >> 18:08

0

Autor: N. St.

Trijumf španskog igrača u Barseloni

Zna se ko je kralj šljake: Nadal preživeo Cicipasa i meč loptu
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Kada se spomene tenis i šljaka samo jedno ime ljudima pada na pamet – Rafael Nadal. Da je to istina pokazao je po ko zna koji put španski igrač.

Pred domaćom publikom je uspeo da savlada Stefanosa Cicipasa i da osvoji 12. pehar u Barseloni – 6:4, 6:7 (6:8), 7:5.

Pružio je Grk fenomenalan otpor, prvi je stigao do brejka u prvom setu, vodio je (2:4), ali je Rafa od tog momenta osvojio četiri gema u nizu i uz spasene tri brejk šanse u devetom gemu je došao do prednosti u setovima.

Slična priča viđena je i u drugom setu, Stefanos je ponovo prvi napravio brejk (1:3), ali je Nadal uzvratio i onda je u 10. gemu imao dve meč lopte i priliku da sve reši. Grčki igrač je uspeo da se izvuče, da odvede meč u taj-brejk i da tamo iskoristi treću set loptu i poravna rezultat.

U trećem setu nije bilo brejkova ni šansi za to, sve do 10. gema. Rafa je servirao za opstanak u setu, a Cicipas je imao meč loptu. Igrao se dug poen, loptica je dotakla vrh mreže i prešla u polje grčkog igrača i pomogla Špancu. Nekoliko milimetara ga je delilo od poraza. Fortuna je bila na njegovoj strani, a potom je Nadal napravio brejk, pa zatim je došao do trijumfa posle tri sata i 40 minuta igre.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike