Prva teniserka sveta predala meč u Rimu: Zvaničan razlog je povreda

14.05.2021

16:38 >> 16:41

0

Autor: N. St.

Problemi za tenisere i organizatore u Italiji

Prva teniserka sveta predala meč u Rimu: Zvaničan razlog je povreda
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Kiša i vremenski uslovi prave velike probleme za organizatore turnira u Rimu. Zbog svega toga se sve češće događaju prekidi i odlaganje mečeva, što je na svojoj koži osetio Novak Đoković dva puta do sada.

Zbog novih padavina je i danas prekid, a Novak i Stefanos Cicipas čekaju red da izađu na teren. U međuvremenu su meč odigrale Ešli Barti (Australija) i Koko Gauf. Prva teniserka sveta je dobila prvi set i imala je prednost brejka u drugom (6:4, 2:1).

Tada je usledila pauza između gemova, Australijanka je pozvala lekarsku pomoć, došlo je do kratkog razgovora posle kog je prišla Amerikanki, pružila joj ruku i čestitala na prolazu dalje. Objasnila je da ne može da nastavi meč.

Kao zvaničan razlog navedena je povreda ramena desne ruke, mada je mala verovatnoća da je to zaista uzrok svega. Sama činjenica da je Rolan Garos blizu i da je grend slem svakako prioritet za najbolje svetske tenisere i teniserke Barti je donela ovakvu odluku. U ovakvim uslovima je loptica još teža, šljaka je klizava, što se videlo i tokom meča sa nekim proklizavanjima na obe strane.

Upravo je zbog toga i srpski teniser bio ljut i vikao je na sudiju tokom meča sa Tejlorom Fricom. Nastavak meča između Srbina i Grka se i dalje čeka, a pobednika tog meča čeka bolji iz duela Lorenca Sonega (Italija) i Andreja Rubljeva (Rusija) koji prema rasporedu treba da igraju posle srpskog i grčkog predstavnika…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike