Ovo može samo Đoković: Dupla pobeda, neverovatni Sonego i novi megdan sa odmornim Rafom!

15.05.2021

19:28 >> 20:04

0

Srpski teniser je uspeo da savlada Italijana i da prođe u finale turnira u Rimu

Ovo može samo Đoković: Dupla pobeda, neverovatni Sonego i novi megdan sa odmornim Rafom!
Copyright Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Dupli program, veliki preokret protiv Stefanosa Cicipasa, pa ponovni izlazak na teren. Neverovatan otpor prvo Grka, pa onda i Lorenca Sonega i na kraju druga pobeda u jednom danu za Novaka Đokovića.

Posle dva sata i 44 minuta igre je savladao Italijana – 6:3, 6:7 (5:7), 6:2.

To znači da je zakazan novi obračun sa Rafaelom Nadalom, ukupno 57. u istoriji. Ono što će taj susret razlikovati od nekih prethodnih je svakako činjenica da će Španac biti znatno odmorniji za duel koji bi trebalo da počne u nedelju u 17.00h.

Od momenta kada su kročili na teren Novak je jasno stavio do znanja rivalu da nema nameru da se zadržava duže nego što je to potrebno. Ekspresno je rešavao svoje servis gemove, prva dva dobio bez izgubljenog poena, a od starta je napadao rivala u njegovim gemovima.

Nije se dugo čekalo za prvi brejk. Napravio ga je srpski igrač već u četvrtom gemu, a onda ga potvrdio (4:1). Sve što je Italijan uspeo jeste da, uz podršku domaće publike, ostane u igri, ali tek dovoljno da malo produži set. Đoković je brzo stigao do vođstva u setovma (6:3).

Nastavio je Novak u istom ritmu u drugom setu. Igrao je veoma agresivno, gađao linije, jedini problem je imao sa prvim servisom. Za razliku od prvog, drugi ga je odlično služio. Prvu priliku da verovatno reši sve imao je u trećem gemu kada je došao do brejk lopte na drugi servis rivala. Pogrešio je i pomogao Lorencu da se izvuče. Podigao je Sonego nivo igre, zaigrao nešto bolje i sa dva smeča i jednim drop-šotom je spasao tri brejk lopte u sedmom gemu i uz veliku pomoć fortune i linija je uneo dodatnu dramu u set (3:4).

Bilo je vidljivo da umor stiže i jednog i drugog, počeli su više da greše, izbor udaraca nije bio na istom nivou, a kada je Sonego u devetom gemu napravio dve duple servis greške delovalo je da je vreme da Novak prelomi meč. Umesto toga je propustio još dve šanse, a italijanski igrač je došao na korak do seta (4:5). Sreća je tada bila na strani srpskog igrača, uspeo je da spasi dve set lopte i da ostane u igri (5:5). Tada je odigran jedan od najzanimljivijih gemova na meču. Nadmudrivali su jedan drugog na mreži, a Novak je pokazao da nije slučajno prvi reket sveta. Osmu brejk loptu u setu je konačno iskoristio i poveo (6:5).

Mogao je Đoković da reši sve, imao je dve meč lopte, nije ih iskoristio. Umesto toga je Sonego posle maratonskog gema odveo meč u taj-brejk. Tamo je srpski igrač savršeno krenuo, uz pomoć sreće i grešaka rivala (3:0). Italijanski igrač je više rizikovao, bio je agresivniji i to mu se isplatilo. Vratio se u odlučujćem gemu i na kraju uspeo da ga osvoji za izjednačenje u setovima (5:7).

Na krilima rimske publike je Sonego nastavio da igra dobro na startu trećeg seta. Trajalo je to do četvrtog gema. Novak je počeo da “crta” po linijama, njegov rival je ušao u kontra-ritam, dovoljno za brejk i potvrdu oduzetog servisa (4:1). Uspeo je Đoković još jednim brejkom da završi posao i da dođe do velike pobede. Čak je i on aplaudirao Sonegu po izlasku sa terena. Dovoljan pokazatelj koliko je meč bio kvalitetan.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike