Đoković nije uspeo: Nadal je deseti put šampion u Rimu

16.05.2021

18:02 >> 18:07

0

Autor: M. R.

Španac slavio posle tri seta i skoro tri sata igre

Đoković nije uspeo: Nadal je deseti put šampion u Rimu
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Gregorio Borgia

Rafael Nadal je pobednik turnira u Rimu. Španski teniser je u finalnom okršaju na omiljenoj podlozi uspeo da sruši prvog igrača sveta Novaka Đokovića7:5, 1:6, 6:3 posle dva sata i 50 minuta igre.

Čim su ljubitelji tenisa saznali da će finale igrati Nadal i Đoković – spektakl je bio unapred zagarantovan. Srpski as je otvorio meč baš onako kako je mogao da poželi. Osvojio je gem na svoj servis, a onda već u narednom napravio brejk. Međutim, brzo je stigao odgovor Španca i izjednačenje na semaforu – 2:2.

Od tog trenutka su veliki rivali čuvali svoj servis sve do 11. gema. Bila je primetna nervoza kod obojice, i pored toga što meč nije imao toliku važnost kao mnogi koje su igrali do sada na grend slemovima, bilo je jasno da im je veoma stalo do pobede.

Nadal je u 11. gemu napravio novi brejk, poveo sa 6:5 i došao u situaciju da uz pomoć početnog udarca overi osvajanje prvog seta. Takvu priliku nije ispustio… Druga set lopta je pretvorena u vođstvo od 1-0. Rezultat tog perioda igre bio je 7:5.

Tanjug/ AP Photo/ Gregorio Borgia

Situacija na terenu nije demotivisala Novaka Đokovića. Srpski teniser je pronašao odgovore na Rafinu igru u drugom setu, dva brejka su mu bila dovoljna da stigao do izjednačenja – 6:1.

U prva četiri gema poslednjeg seta nije bilo neizvesnosti. Prva prilika za brejk pojavila se prilikom Nadalovog početnog udarca prilikom rezultata 2:2. Dve šanse nije Đoković iskoristio, pa je Španac poveo sa 3:2. Propuštene prilike su očigledno uticale na Novaka, koji je naredni gem prepustio rivalu i to bez ijednog osvojenog poena. Rafa je u tom trenutno imao vođstvo 4:2 i otvoren put ka trijumfu… Brejk je potvrdio već u sledećem gemu za 5:2.

Đoković je uspeo da spasi prvu meč loptu Nadala i da produži trajanje ovog okršaja. Drugu je španski teniser iskoristio za novi šampionski pehar u Rimu – ukupno deseti u karijeri.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike