Kecmanović uživa u radu sa Nalbandijanom: Verujem da sa Davidom mogu da stignem do vrha svetskog tenisa (FOTO)

22.05.2021

16:11 >> 16:46

0

Autor: N. St.

Srpski i argentinski igrač otvoreno pričali o saradnji

Kecmanović uživa u radu sa Nalbandijanom: Verujem da sa Davidom mogu da stignem do vrha svetskog tenisa (FOTO)
Copyright Promo/TSS/Neda Miletić

Pršti  beogradska šljaka pod udracima mladog srpskog i prekaljenog argentinskog asa “belog sporta”. Najmlađi teniser Srbije u top 50 na svetu, Miomir Kecmanović (21) punom parom radi i priprema se u rodnom Beogradu za finiš sezone na zemljanoj podlozi, pod budnim okom trenera i nekadašnjeg trećeg igrača planete Davida Nalbandijana.

Čeka ga učešće na turniru u Beogradu, pa odlazak na Rolan Garos. Odluka o saradnji zmeđu Srbina i Argentinca je odjeknula u teniskoj javnosti. Posebno pošto je David od odlaska u penziju 2013. godine bio daleko od „belog sporta“, sve do pre nekoliko meseci kada je došlo do saradnje sa mladim srpskim igračem.

Njih dvojica su otkrila detalje o zajedničkom radu. Obojica su dobila isto pitanje – kako je došlo do saradnje?

Miša me je pozvao, imali smo razgovor, rekao sam mu da neću moći da putujem celu godinu na turnire i ako mu odgovara da sa njim budem na turnirima nekoliko nedelja, da ne putujem na sva takmičenja, da sam spreman za saradnju. Mlad je, ima veliki potencijal, ima puno da se radi na mnogim aspektima igre, da se usavršava, ali veliki je potencijal i ovo je veliki izazov – počeo je Nalbandijan.

OLIMPIJSKE IGRE

Bliže se Olimpijske igre u Tokiju koje će se igrati na betonu, omiljenoj Miomirovoj podlozi.

– Znam da ništa novo neću da kažem, ali Olimpijske igre su zaista san svakog sportiste. Nadam se da ću imati priliku da igram za našu zemlju u Tokiju, da ću biti deo sportske ekspedicije u Japanu i da će mi se ispuniti želja da branim boje Srbije na najvećoj manifestaciji sportista sveta – poručio je Kecmanović.

Usledio je odgovor Srbina.

– Na mojim teniskim počecima, kao i svako dete pratio sam mečeve svetskih asova na najvećim takmičenjima na TV-u. Prvi put kada sam gledao meč Nalbandijana oduševila me njegova igra, energija i harizma. Kada god sam imao priliku ispratio sam njegove partije, kasnije na mojim treninzima pokušavajući da ponovim neki od njegovih udaraca. Od kako sam ušao u profi vode želeo sam da jednog dana imam trenera koji je postigao vrhunske rezultate i jako sam srećan što je to u ovom trenutku upravo David. Veoma ga cenim, poštujem sve što je uradio u ovom sportu i verujem da će njegovo znanje, iskustvo i pozitivan stav doprineti da moj tenis, moja igra donesu rezultate koje očekujem od sebe u budućnosti, a to je plasman u svetski vrh. Put je težak i dug, ali ostvariv i verujem da ćemo zajedničkim snagama stići do cilja – ističe Miomir.

Otkrio je David i ono što je do sada primetio u igri srpskog predstavnika.

Smatram da je veoma jak igrač, loptu udara snažno i to je njegov najveći kvalitet. Izuzetno je iskren i dobar momak, imamo sjajnu komunikaciju i odlično se razumemo. Mora da radi puno na radu nogu, na mnogim aspektima, još uvek je jako mlad i puno toga još treba da nauči kako je biti pravi profesionalni teniser. Niko ne zna koliki su čiji dometi i koliko će ko dostići u karijeri, ali on raspolaže velikim potencijalom, mnogo toga još treba da unapredi, ima puno prostora za napredak što je sjajan deo ovog projekta i saradnje. Put je dug, pred nama je veliki rad, on konstantno napreduje i pre ili kasnije doći će i veće samopouzdanje i veliki rezultati.

Promo/TSS/Neda Miletić

Zatim je Miomir otkrio delove sa treninga i samog rada sa bivšim asom.

Uneo je mnoštvo novina u moj rad, potpuno novu postavku rada na terenu koji je sada sadržajan i dinamičan. Uneo je svoj entuzijazam, samopouzdanje i tu srčanost što mi jako prija. Imam mnogo toga od njega da naučim i ume to znanje da prenese na mene, ipak je on igrač koji je pobeđivao najbolje tenisere današnjice, a i sam je to bio.  Lepo se slažemo na terenu i van njega što je izuzetno važno obzirom da provodimo puno vremena zajedno. Imam osećaj kao da mi je stariji brat, verujem mu i da će način na koji radi pomoći da ostvarim svoje ambicije. Veoma sam ponosan što je Nalbandijan moj trener – kaže Kecmanović.

Napravio je David poređenje između tenisa kada je on bio na terenu i sada.

Došlo je do promena u tenisu u odnosu na vreme kada sam ja igrao, kao što su došle promene i u svim sportovima. Smatram da mlade generacije više brinu kako da udare jače loptu nego kako da igraju tenis, izgrade poen i to je razlog što niko još uvek nije počeo da pobeđuje najbolje. Sada se pojavilo nekoliko igrača koji su krenuli sa pobedama nad najboljim, ali pre par godina niko nije primenjivao miks udaraca, posebnu taktiku za svakog protivnika, mislim da je to ta promena koja se dogodila.

Promo/TSS/Neda Miletić

Mnogi predviđaju Kecmanoviću blistavu karijeru i sam vrh, a on je pred sebe postavio određene ciljeve za ovu sezonu.

Voleo bi da budem u top 30 igrača sveta. Ima još puno da se igra, sezona je duga i pred nama su tri gren slem turnira zgusnuti u kratkom vremenskom roku, različitih podloga, samim tim sve je različito. Volim da igram na travi, iako su prilike za to jako retke. Nisam izašao na travu od Vimbldona 2019. i zato ću poseban akcenat staviti na ovogodišnji gren slem u Londonu – naglašava Miomir.

Na kraju je David pričao o Beogradu, gradu u koji je već ranije dolazio.

– Bio sam u Beogradu nekoliko puta, ali uvek sam igrao i nisam imao vremena da vidim grad, doživim ljude u njemu. Prvi put da sam u gradu proveo malo više vremena i moram priznati da su ljudi izuzetno ljubazni, gostoljubivi, prijateljski nastrojeni, to mi se veoma dopada, vi volite da jedete puno mesa kao i mi Argentinci što mi se isto jako dopada. Lepo mi je u Beogradu i osećam se ovde jako opušteno – završio je Nalbandijan.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike