Odbila pres konferencije i ušla u svađu sa organizatorima: Osaka je donela konačnu odluku oko RG!

31.05.2021

18:21 >> 19:21

0

Autor: N. St.

Japanska teniserka pričala i o problemima sa depresijom

Odbila pres konferencije i ušla u svađu sa organizatorima: Osaka je donela konačnu odluku oko RG!
Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Mnogo prašine podiglo se u prethodnih nekoliko dana na Rolan Garosu. Razlog za to je bila poruka Naomi Osake uoči samog starta takmičenja u Francuskoj.

Ona je putem društvenih mreža saopštila da neće prisustvovati konferencijama za medije, a kao razlog je između ostalog navela “mentalno zdravlje i to što je novinari konstantno podsećaju da igra loše na šljaci”. Usledio je oštar odgovor organizatora, pretnje diskvalifikacijom, čak su i mnogi bivši i sadašnji igrači o tome govorili. Većina je pres konferencije nazvala delom posla koji ide uz tenis i sport kojim se bave.

Tako nije mislila i japanska teniserka koja je donela odluku koja (ni)je iznenadila.

– Zdravo svima, ovo nije situacija u kojoj sam mogla da zamislim da ću se naći pre nekoliko dana. Smatram da je najbolja odluka za turnir, druge igrače i moju dobrobit da se povučem sa takmičenja tako da svi mogu da se fokusiraju nazad na tenis i na dešavanja u Parizu. Nikada nisam želela da budem distrakcija i prihvatam da tajming moje objave nije bio idealan i da je moja poruka mogla da bude malo jasnija – počela je Osaka.

Nastavila je u istom ritmu.

Ono što je najvažnije jeste to da nisam želela da termin mentalno zdravlje bude korišćen tako lako i trivijalno. Istina je da se borim sa depresijom još od Ju-Es opena 2018. godine i da imam velike poteškoće da se sa tim izborim. Svi koji me znaju, znaju da sam introvertna osoba i svako ko me je gledao na turnirima je mogao da primeti da često nosim slušalice, jer mi to pomaže sa društvenom anksioznošću.

Zatim se osvrnula na deo razgovora sa novinarima.

– Teniski novinari su uvek bili dobri prema meni i želim da se izvinim zbog toga, posebno svim onim kul novinarima koje sam možda povredila. Prirodno, nisam osoba koja je govornik i imam nalete anksioznosti pre razgovora sa svetskim medijima. Unervozim se, pa mi bude veoma stresno da pronađem pravi odgovor na pitanja. Ovde, u Parizu, sam se već osećala ranjivom i anksioznom i želela sam preventivno da preskočim pres konferencije. Objavila sam to prerano, jer sam osetila kao da su pravila možda prastara u određenim delovima i želela sam to da istaknem. Poslala sam i privatne poruke organizatorima turnira i rekla im da ću sa zadovoljstvom razgovarati sa njima po zaršetku takmičenja, jer su grend slemovi veoma intenzivni.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Na kraju je imala poruku za sve.

Provešću neko vreme van turnira, ali kada dođe pravo vreme za to želim da razgovaram sa predstavnicima Tura i da popravimo neke stvari kako bi bilo bolje za igrače, novinare i navijače. Nadam se da ste svi dobro, da ste bezbedni, volim vas i vidimo se kada se vidimo – završila je Osaka.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike