Otkriveno kako je publika ostala do kraja istorijskog duela Đokovića i Nadala

12.06.2021

10:27 >> 12:37

0

Prema pravilima publika je morala da isprazni tribine u 23.00, ali je iz kancelarije francuskog premijera dobijena dozvola da navijači ostanu na stadionu

Otkriveno kako je publika ostala do kraja istorijskog duela Đokovića i Nadala
Copyright Jelena Đoković/Profimedia

Pres služba francuske Vlade izašla je sa važnim saopštenjem za javnost u kome objašnjava presedan u doba borbe protiv koronavirusa.

Naime, francuska javnost je bila zainteresovana kako je u vreme “lokdauna” u Parizu publika na stadionu “Filip Šatrije” ostala da gleda epski meč polufinala između Novaka Đokovića i Rafe Nadala posle 23.00 sata.

– Iz zvanične rezidencije premijera Vlade Francuske odobren je događaj na zahtev Francuske teniske federacije. To je bio događaj organizovan po strogom i poštovanom zdravstvenom protokolu – poručuje se u saopštenju.

Iz Matinjona je objašnjeno da su se poštovale mere distanciranja i da su navijači došli sa zdravstvenim propusnica. Ovlašćenje je, kako se navodi, dato “zbog izuzetne važnosti, istorijskog značaja i velikog uzbuđenja koje je doneo meč”.

Matinjon precizira da se meč završio u 23:20 i da bi, da je bilo potrebno evakuacija prisutnih potrajala neko vreme.

– Stoga je bilo bolje pustiti odigravanja meča četvrt sata duže, što nije donosilo dodatni zdravstveni rizik – navodi se iz rezidencije premijera.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike