Nole u Tokiju? Nadamo se, kao kad gubi 2:0, pa pobedi 3:2: Predsednik OKS o učešću Đokovića na OI

12.07.2021

14:41 >> 14:44

0

Svi nestrpljivo čekaju odluku najboljeg svetskog tenisera

Nole u Tokiju? Nadamo se, kao kad gubi 2:0, pa pobedi 3:2: Predsednik OKS o učešću Đokovića na OI
Copyright Božidar Maljkoivić, Foto: Ivica Veselinov / MN PRESS

Veliku radost navijača zbog šeste vimbldonske titule Novaka Đokovića, pomutila je izjava najboljeg svetskog tenisera da se premišlja hoće li učestvovati na Olimpijskim igrama.

– Moraću da razmislim o igranju na OI. Nema navijača, puno je ograničenja. Plan mi je bio da idem, ali trenutno sam na 50:50 – rekao je Novak odmah nakon trijumfa u Londonu i najavio konačnu odluku za “nekoliko dana”.

Jasno je da Đoković u formi u kakvoj se nalazi ima istorijsku priliku da se domogne i olimpijskog zlata, koje mu nedostaje u kolekciji, ali i da bi njegovo prisustvo u Tokiju mnogo značilo svim ostalim srpskim sportistima.

Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali/

Odaatle i izjava predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Božidara Maljkovića, koji je za Tanjug ocenio šanse da Novak bude deo tima Srbije.

– Jako poštujem to što radi Novak Đoković i želim da ga pustim na miru da donese odluku koja je najbolja za njega. A najbolja odluka za Novaka biće najbolja i za nas – poručio je Maljković, pa zaključio:

Pročitajte još:

– Mislim da ne treba da naglašavam koliko mi želimo da ga vidimo tamo. To je želja svih sportista, on je u neku ruku najveći simbol naše zemlje i našeg sporta. A u sportu uvek moramo da se nadamo. Kao kad on gubi 2:0, pa pobedi 3:2.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike