Žreb za Vimbldon: Novak izbegao Alkaraza do finala, lako na startu, ali kasnije....

28.06.2024 | 11:50

Autor: A. S.

Ponovo je Nole iz povrede izašao snažniji!

Copyright Profimedia

Od povrede kolena i operacije u Parizu, ceo svet je u strahu da li će najbolji teniser svih vremena Novak Đoković, igrati na Vimbldonu i Olimpijskim igrama.

Pre nekoliko dana je stigao u London i trenirao na terenima gde se održava najprestižniji teniski turnir, a danas se njegovo ime našlo i na žrebu.

Voljom žreba, Novak će u prvom kolu igrati sa 123. reketom sveta, Čehom, Vitom Koprivom, a taj meč će mu dobro poslužiti da proceni svoje stanje.

 

 

Imao je sreće Novak, pa su u drugom delu žreba i Janik Siner i Karlos Alkaraz, sa kojim može da igra tek u finalu, ali daleko od toga da će biti lako.

U projektovanom polufinalu, Đoković može sa Aleksanderom Zverevim, dok u četvrtfinalu može na Huberta Hurkača. U rundi pre, verovatno će ga čekati Holger Rune ili eventualno Karen Hačanov.

Bilo je pitanje da li će Novak igrati u Londonu, jer je glavni cilj ove sezone Pariz i Olimpijske igre, ali su nakon jučerašnjeg treninga, organizatori su obelodanili da će Novak biti drugi nosilac, što je bila potvrda.

Miomir Kecmanović je ima dosta sreće, pa će u prvom kolu za rivala imati Sumita Nagala, dok Dušan Lajović ide na Grigora Dimitrova. Laslo Đere će na startu igrati sa Lukom Pujem.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam