Olga zvana senzacija! Danilović pobedila u "trileru" za plasman u 4. kolo Rolan Garosa (VIDEO)

31.05.2024

14:15

0

Autor: D. N.

Opet je pokazala da se nikada ne predaje, čak i kada je sve izgubljeno

Olga zvana senzacija! Danilović pobedila u "trileru" za plasman u 4. kolo Rolan Garosa (VIDEO)
Copyright Profimedia

Olga Danilović nastavllja učešće na Rolan Garosu, pošto je posle velike borbe, u meču trećeg kola pobedila Donu Vekić. Posle velikog iznenađenja i pobede nad desetom igračicom sveta Danijel Kolins, naša teniserka (125. na svetu) je bila bolja i od Hrvatice, 40. na WTA listi. I u ovom meču se vratila iako je izgubila prvi set.

Olga Danilović nastavlja niz pobeda

Posle tri sata i osam minuta igre, rezultat je bio 2:1 (0:6, 7;5, 7:6 (10:8)) u korist Olge koja će u četvrtom kolu (osmini finala) igrati protiv bolje iz duela Čehinje Markete Vondorušove i Kloe Pake iz Francuske.

U prvom setu, Vekić je bila veoma ubedljiva pošto je uz tri brejka slavila sa 6:0.

U nastavku meča, znatno neizvesnije je bilo. U petom gemu, Vekić je imala šansu za brejk, ali je nije iskoristila. Zatim, u desetom gemu, Danilović je imala dve brejk šanse, ali se Vekić ipak spasila. Posle tih 5:5, oba gema je dobila Olga, a u tom 12. je i napravila brejk.

Pogledajte i kako je proslavila osvajanje tog drugog seta.

Dramatičan završetak meča

U odlučujućem gemu, loše je počelo po našu teniserku jer je Hrvatica iskoristila priliku za brejk i povela sa 1:0. Zatim je brejk i potvrdila, za 2:0, mada je Olga imala brejk šanse. Usledili su gemovi bez brejkova, sve do šestog, kada je Danilović izjednačila na 3:3.

U sedmom gemu, borba je potrajala pošto je Vekić imala čak šest brejk šansi, ali je na krajiu Danilović ipak povela sa 4:3 i tako potvrdila brejk. "Rovovska" borba je nastavljena i u osmom gemu, u kojem Olga nije uspela da iskoristi dve brejk šanse.

U devetom gemu, nažalost, je Vekić napravila brejk i povela sa 5:4. Odmah zatim, Danilović se revanširala i ostala u meču, a rezultat je bio 5:5. Uzbuđenjima tu nije bio kraj, pošto je posle novog brejka Vekić povela sa 6:5. I Hrvatica je imala servis za meč i prolaz dalje.

Povela je sa 30:0, zatim je Srpkinja izjednačila na 30:30, pa onda došla i do brejk šanse. Ali nije iskoristila prvu. Imala je zatim novu koju je iskoristila, za 6:6, pa se ušlo u taj-brejk koji je takođe bio napet.

Posle vođstva Vekić od 6:2, Danilović je izjednačila na 7:7. Posle 8:7 za Vekić, vezala je tri poena i obezbedila plasman dalje.

Bravo Olga!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike