Novakov naredni rival jedva čeka meč: Protiv Srbina je svaki duel kao nova avantura

31.05.2024

08:51

0

On zna kako se pobeđuje najbolji u istoriji

Novakov naredni rival jedva čeka meč: Protiv Srbina je svaki duel kao nova avantura
Copyright Tanjug/AP

Posle briljantne partije i plasmana u 3. kolo Rolan Garosa, najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković saznao je ime narednog rivala. Biće to Italijan Lorenco Museti koji je sa 3:0 savladao Francuza Gaela Monfisa. On je umeo baš žestoko da namuči našeg asa, pa čak i da ga pobedi prošle godine, i to baš u Parizu.

- Novak je rođeni borac. Pogotovo je opasan kada se igra na tri dobijena seta. Svi iz velike trojke su mnogo opasniji na gren slemovima. Dobro se poznajemo, biće zadovoljstvo igrati protiv rivala njegovog kalibra. Nema većeg izazova u tenisu od igranja sa njim - rekao je Museti.

Italijanski izveštači iz Pariza se nadaju da bi Muzeti mogao da iskoristi činjenicu da je Novak stigao na Garos u slabijoj formi nego inače. S druge strane ni Lorenco ne blista, trenutno je 30. na svetu, a bio je 15. pre tačno godinu dana. Kao kakva-takva uteha može da mu posluži da je poslednjih nedelja igrao dva finala na čelindžerima, ali ih je gubio od slabije rangiranih rivala.

-  Moj cilj je da se fokusiram na sebe. Pomaže mi da igram dobro na turnirima kada ne gubim vreme i energiju razmišljajući šta se dešava sa mojim protivnicima. Nole je uvek Nole, pogotovo na gren slemovima. Igrati na tri dobijena seta protiv njega je uvek avantura. Imao sam 19 godina kada sam bio blizu pobede nad Đokovićem ovde, nadam se da to mogu da iskoristim da odem dalje - naglasio je Lorenco Museti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike