Španac ne zna recept za trijumf nad Novakom, ali dobro zna protiv koga igra: Čini mi se da nije u formi

30.05.2024

07:59

0

Autor: A. S.

Na kraju krajeva, Đoković je taj koji se sve pita

Španac ne zna recept za trijumf nad Novakom, ali dobro zna protiv koga igra: Čini mi se da nije u formi
Roberto Karbaljes Baena - Copyright Tanjug/Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP

Ostvario je Novak Đoković plasman u drugu rundu Rolan Garosa, a tako ga čeka španski teniser Roberto Karbaljes Baena. Prema rasporedu, taj meč igraće se danas, ne pre 15 sati na centralnom terenu kompleksa u Parizu, a prvi teniser sveta neće imati lak posao.

Ni protiv Pjer Ig Erbera nije bilo lako, ali je pobeda sa 3:0 upisana, sada sledi nešto veći izazov i rival koji je specijalista za šljaku.

Novakova loša forma uoči Rolan Garosa, dodatni je vetar u leđa za njegove rivale, koji su sigurno svesni prethodnih turnira i kako ih je Đoković završavao.

- Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500 recimo – gde može malo da spusti gard – i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi - rekao je Karbaljes Baena i dodao:

- Ne znam recept za trijumf protiv Novaka. To treba pitati nekoga ko ga je pobedio. On je najkompletniji igrač od svih sa kojima sam se sastao. Kada igra dobro, ne vidiš niti jednu rupu. S druge strane, nekada bude malo nestabilniji na mentalnom planu, pa možda i dobiješ neku šansu. Potrudiću se da mu otežam od prvog poena, pa da vidim ukazuje li se prilika.

Inače, Novak i Španac su igrali dva puta do sada, oba puta na betonu i Srbin ima dve pobede.

Na kraju, Španac je istakao da, bez obzira što je Novak u lošoj formi, on je taj koji o svemu odlučuje.

- Ne znam je li zastrašujuće kada čujem da je preko puta mene čovek koji je osvojio 24 grend slema, ali mnogo ga poštujem. Trenutno je najbolji igrač svih vremena po brojevima, i to je zaradio velikim trudom. Ali da budem iskren, bio sam nervozniji pred meč prve runde sa Lestijenom, nego sad pred Đokovića. Moram da izađem na teren rasterećen i da probam da iskoristim priliku ako mi se ukaže. Sa strane gledano, ne čini se da ima tako raznovrstan servis – nije to ubica od servisa, ali ti daje jako malo šansi da mu napadneš drugi servis. Onda, kada malo povede rezultatski, tad se još više opusti i dodatno diže nivo. Zato moram da držim egal što je duže moguće, da mu se možda malo uvuče sumnja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike