Đere ispao posle 5 sati igre! Ponoćni "maraton" je pripao Nemcu

27.05.2024

01:05

0

Autor: D. N.

Naš teniser je nekoliko puta uspeo da se "izvuče"

Đere ispao posle 5 sati igre! Ponoćni "maraton" je pripao Nemcu
Copyright MN Press

Laslo Đere i Danijel Altmajer su odigrali "maratonski" meč prvog kola na Rolan Garosu. Posle pet sati i četiri minuta igre, od našeg tenisera bolji je bio Nemac, rezultatom 3:2 (7:5, 6:4, 6:7, 5:7, 7:6). Meč je završen sat vremena posle ponoći.

I sada 83. na ATP listi ide na boljeg iz duela Stefanosa Cicipasa i Martona Fučoviča.

Prvi set je pripao Nemcu, iako je u većem delu ove deonice naš igrač imao prednost. Međutim, posle 5:5, Altmajer je napravio brejk i poveo sa 6:5. Zatim je brejk i potvrdio. U nastavku, opet je uspešniji bio Nemac. Napravio je dva brejka, jedan više od Đerea i sa 6:4 došao do 2:0 u setovima.

Međutim, naredna dva seta pripala su Laslu mada je treći rešen u taj-brejku. U četvrtom, Altmajer je imao brejk i meč loptu, ali je Đere ipak ostao u meču pošto je izjednačio na 5:5. Onda je bez izgubljenog poena napravio brejk za 6:5, a posle toga i potvrdio brejk za izjednačenje u setovima.

U petom setu, prvo je Đere napravio brejk za 3:2, ali je odmah zatim uzvratio Altmajer, za 3:3. Zatim se opet, u 12. gemu spasavao Đere. Imao je Nemac tri brejk i meč lopte, ali ih nije iskoristio. Tada je bilo 6:6, pa se ušlo u taj-brejk.

Imao je Đere i prednost od 3:1, da bi ubrzo Altmajer preokrenuo i poveo sa 8:4. Tu nije bio kraj trileru, pošto je naš teniser smanjio na 8:6. Ali je onda posle mini brejka Nemac došao do 9:6 i meč lopte. I iskoristio je.

Tako da smo posle Aleksandre Krunić ostali bez još jednog predstavnika na grend slemu u Parizu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike