Ivanišević o trojici najboljih svih vremena: Otkrio po čemu se razlikuju Novak, Nadal i Federer!

17.05.2024 | 10:52

Bivši Đokovićev trener je otkrio neke detalje iz saradnje sa prvim reketom sveta

Copyright MN Press

Goran Ivanišević bivši trener Novaka Đokovića otkrio je još neke detalje vezane za prvog reketa sveta, napominjući da je on izuzetno zahtevan i da mu je to stvaralo veliki pritisak tokom dugogodišnje saradanje.

- Morate da budete svesni da kad radite sa Novakom da to mora da bude u svakom pogledu na najvišem nivou. On uvek juri titule, sve sem toga se smatra neuspehom. To stvara veliki pritisak, i sa tim treba da se nosiš. Takođe, Đoković uvek na treningu traži nešto novo, stalno želi da napreduje. U suprotnom nemoj raditi sa njim, ako se ne prilagodiš takvom načinu rada - otkrio je Ivanišević.

Hrvatski trener takođe ističe da mu je olakšavajuću okolnost bila što su govorili istim jezikom i da je to bio veliki plus u njihovoj saradnji.   

- Konverzacija na istom jeziku nam je mnogo pomoglo, tu nije bilo barijere među nama. U unekim situacijama imaš samo nekoliko sekundi da objasniš, a pritom Novak želi 15 stvari da sazna, a vi ustvri imate samo tri sekunde. Dakle to morate da sublimirate u veoma brzo. U svakom slučaju, imao sam veliku čast da radim sa njim.

Goran Ivanišević je istakao da su posebno radili na njegovom servisu, a onda uporedio neke razlike između Novaka, Nadala i Federera.

- Dosta smo radili na njegovom servisu, posebno na drugom servisu. Bilo je i pozicione igre na mreži i voleja. Radilo se o detaljima na ovom visokom nivou. To je slučaj sa svim vrhunskim igračima, ipak su svi različiti. Rodžer Federer je uvek delovao potpuno opušteno na treningu. A Rafael Nadal? On tako intenzivno trenira da se osećate kao da ga juri 300 lavova - našalio se Ivanišević.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: M. N.