Francuz izaziva Novaka pred meč karijere: Idem da pobedim!

10.05.2024

10:57

0

Autor: A. S.

Đoković nije imao ovako hrabrog laki luzera

Francuz izaziva Novaka pred meč karijere: Idem da pobedim!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ovih dana se nalazi u Rimu, gde ga u petak očekuje početak masters turnira.

Đoković će startovati od drugog kola, a prvi rival će mu biti francuski teniser Korentan Mute, koji je preko kvalifiakcija i Romana Safijulina stigao do duela sa šestostrukim šampionom turnira u glavnom gradu Italije.

Francuz se ne plaši rivala, pa je pred meč koji je na programu u petak od 19 sati istakao da se za ovakve mečeve trenira.

- Volim da igram ovakve mečeve. Još od malena treniram za ovo. Igrao sam sa Nadalom na Rolan Garolu, sa Novakom u Bersiju, igraću ponovo ovde. Pri kraju su karijere i to je šansa da ih upoznam, voleo bih da igram i protiv Federera - rekao je Mute koji je sa Novakom igrao jednom, kada je poražen u dva seta, pa dodao:

- Protiv Đokovića ću izaći na teren da pobedim, kao i svaki put, čak i ako nisam favorit. To je način poštovanja protivnika da odete tamo i pobedite ga. Videćemo šta će biti. Super sam uzbuđen. To je veliki meč kome ću pristupiti veoma ozbiljno. To će biti jedan od najvećih mečeva koje ću odigrati u karijeri. Pokušaću da igram svoju igru, da ga napadnem forhendom. Često u mečevima postoji rešenje da ih dobijete.

83. teniser sveta ipak dobro zna protiv koga igra.

- On je i dalje jedan od najboljih igrača na svetu, ako ne i najbolji. I ne moram da osuđujem njegove izbore - istakao je Mute.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike