Đoković preživeo pakao i izbacio Musetija! Konačno je prekinut niz poraza od italijanskih tenisera!

11.04.2024

16:54

0

Najbolji srpski teniser napravio veliki preokret u prvom setu i uspeo da stigne do velike pobede

Đoković preživeo pakao i izbacio Musetija! Konačno je prekinut niz poraza od italijanskih tenisera!
Novak Đoković i Lorenco Museti - Copyright Profimedia/Ilustracija

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu.

Posle velike borbe sa Lorencom Musetijem Nole je uspeo da upiše trijumf i prekine niz poraza od italijanskih tenisera, koji su napravili upravo Museti na istom mestu prošle godine, te Janik Siner i Luka Nardi.

Danas je Museti strašno počeo, odmah oduzeo servis Đokoviću i vodio sve do druge polovine prvog seta. Usledila je jedna rasprava našeg asa sa publikom i serija vezanih gemova za osvajanje prvog seta.

U drugom je viđena razmena brejkova na samom početku, ali je Novak još jednom uspeo da oduzme servis rivalu, potvrdi ga i stigne do 4:1.

Ali to nije bio kraj drame, još jednom se vratio Italijan, došao do 4:3, pa ponovo udario u "zid" koji je podigao Nole za novi brejk! Konačno je servisom uspeo da reši pitanje pobednika ovog zaista iscrpljujućeg meča, koji je potrajao minut manje od cela dva sata.

Novak Đoković će u svom desetom četvrtfinalu u Monte Karlu igrati sa Australijancem Aleksom de Minorom.

BLOG UŽIVO:

Kraj i pobeda Đokovića!

5:3 - Kakva je ovo ludnica od meča! Ponovo Đoković pravi brejk! Još samo jedan gem ga deli od velike, ma ogromne, pobede!

4:3 - Ne da se Museti! Bio je ovo još jedan dramatičan gem, igralo se na razliku, iako je delovalo da je Đoković mogao da ga reši nešto ranije. Nije uspeo pa se suočio sa brejk loptom, a onda i sa opomenom sudije zbog preduge pripreme za servis. Izgubio je pone, pa i prednost brejka.

4:2 - Imao je Nole 30:0 na servis Italijana, ali nije uspeo da ga brejkne još jednom. Idemo dalje.

4:1 - Potvrđuje Đoković brejk! Strašno važan gem ide našem asu!

3:1 - Novi brejk pravi Nole u gemu u kom je očigledno ponestalo svežine obojici tenisera. 

2:1 - Nema Museti nameru da se preda, bori se kao lav za svaku loptu i uspeva da vrati brejk. Još ćemo se nagledati velike borbe i, na momente, odličnog tenisa.

2:0 - E to je pravi Nole! Evo brejka na startu drugog seta!

1:0 - Ponovo problemi na startu seta za srpskog tenisera. Ali, sada nije dozvolio brejk!

STRAŠAN SET PRIPAO ĐOKOVIĆU!

7:5 - To je to! Posle 66 minuta velike borbe i posle velikog preokreta Đoković osvaja prvi set!

6:5 - Đoković je obezebdio taj-brejk, sada može da pokuša i ranije da stigne do osvajanja prvog seta.

5:5 - Bio je pod pritiskom Italijan, izdržao ga je i ulazimo u dramatičnu završnicu prvog seta.

5:4 - Konačno na semaforu piše ono što želimo, vodi Đoković! Težak gem je iza njega, ali ga je dobio i to je jedino što je važno!

4:4 - Evo brejka Noleta! Pronašao je način da se "pokači" sa navijačima koji su negodovali zbog jednog protesa našeg asa zbog nedosuđenog auta. Tražio je Nole da to negodovanje bude glasnije, pa čak i "dirigovao" publici. I onda je od 0:40 stigao do đusa, a zatim i do prve brejk lopte u meču. I uspeo je da izjednači!

3:4 - Sada čak i ne lopte iz kategorije lakih i rutinskih Novak šalje u aut. U prvom poenu 7. gema napravio je svoju 10. grešku u meču. Usledio je i prvi as, pa dobro izgrađen poen završen smeč udarcem. Ako je nešto dobro to je činjenica da i pored igre koja je daleko od njegovog nivoa Nole ima samo jedan gem minusa na sredini seta.

 

 

2:4 - Nastavio je Nole sa neiznuđenim greškama, stižu mu i saveti iz boksa da "ubrza levur ruku", a Museti "sa nulom" osvaja svoj servis.

2:3 - Traju Novakove muke i problemi sa Musetijem. Pokušava najbolji svetski teniser da menja igru, ali Italijan stiže do 30:0 na Đokovićev servis. Slede dva vezana poena naše asa, pa greška koja Italijanu donosi brejk priliku. Uspeo je Nole da se odbrani, pa onda i da veže još dva poena i smanji prednost rivala.

1:3 - Sjajnom bekhend paralelom Nole je osvojio prvi poen u ovom delu igre, ali je odmah zatim jednu loptu poslao u veliki aut. Morao je Đoković posle smeča da odradi još dva voleja kako bi stigao do 30:30. Pokazao je Museti da i on ima ubitačnu paralelu, a onda pronašao strašno rešenje i stigao do novog gema.

1:2 - Ovakvom tenisu se nadamo. Đoković bez izgubljenog poena stiže do svog prvog gema u meču.

0:2 - Museti je u dobrom ritmu na početku meča, igra ageresivno i to mu zasad daje rezultat. Njegvoe greške su retke.

0:1 - Nije dobro počelo, Museti je oduzeo prvi servis Đokoviću. Već u prvom gemu videli smo nekoliko vrhunskih udaraca sa obe strane, deluje da su igrači koristili kompletan asortiman, a Italijan je do brejk lopte stigao nakon greške našeg asa. Usledio je odličan odgovor Đokovića i izjednačenje.  Servisom je izbacio Musetija sa terena, a onda forhendom poslao loptivu u nebranjeni deo. Imao je odgovor i Lorenco, pa stigao do nove brejk prilike. Usledila je nova greška Novaka i Italijan je stekao prednost.

Meč je počeo. Idemo, Nole!

 

 

14.45 - Đoković i Museti su na terenu. Italijan je birao na podbacivanju novčića i izabrao da prima prvi servis.

14.37 - Završen je meč Između Holgera Runea i Sumita Nagala, a Danac je, teže nego što se očekivalo, stigao do pobede od 6:3, 3:6, 6:2.

14.20 - Miomir Kecmanović posle dva dana borbe izgubio od Grigora Dimitrova sa 6:4, 6:3.

14.11 - Prelepo vreme u Monte Karlu

Za razliku od jučerašnjeg kiše, danas su uslovi za igru skoro pa idealni

14.02 - Početak duel se očekuje oko 15 časova

Helger Rune i Sumit Nagal igraju treći set svog meča, a dvoboj koji željno iščekujemo na programo je po završetku duela Danca i Indijca.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike