Novak ima psihički problem! Hrvat oštar prema Đokoviću, savetovao ga kako da se vrati na stari nivo!

05.04.2024

10:09

0

Autor: A. S.

Da li se to on možda preporučuje kao Ivaniševićeva zamena?

Novak ima psihički problem! Hrvat oštar prema Đokoviću, savetovao ga kako da se vrati na stari nivo!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, tekuću sezonu nije otvorio na željen način, ali ni onako kako je navikao javnost, pa se svakodnevno nižu analize njegove igre i odluke da prekine saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a nije uspeo da se sačuva ni od kritika.

Novak je na Australijan openu poražen u polufinalu, potom je u Indijan Velsu stao u trećem kolu, pa je rešio da preskoči masters u Majamiju.

Potom je usledio i prekid saradnje sa Ivaniševiće i pripreme za turnir u Monte Karlu, gde mu pomaže Nenad Zimonjić. Međutim, i dalje se spekuliše ko će zameniti Ivaniševića, Novak razmišlja i bira, a njegov povratak na pobednički nivo svi priželjkuju.

Bivšeg hrvatski teniser Ivan Ljubičić i nekadašnji trener Rodžera Federera, smatra da Novak zapravo ima "blokadu" koju samo treba da prevaziđe.

- Mislim da su u ovom trenutku Janik Siner i Karlos Alkaras ispred svih i ostaće narednih nekoliko godina. Oni će biti igrači koje treba pobediti - rekao je Ljubičić i osvrnuo se na Novakovo rivalstvo sa Nadalom i Federerom:

- To je psihički problem, sigurno nije zaboravio da igra tenis. Nesumnjivo, Nole mora imati vatru u sebi inače mu nešto nedostaje. Đoković je navikao da se bori za svaki poen i svaki centimetar. Ako ne oseti tu želju, može upasti u nevolje.

Ljubičić na kraju razgovora za italijansku Gazetu navodi da se nada da će se Đoković probuditi na vreme.

- Uveren sam da može da se oporavi pre nadolazećih, njemu stvarnih ciljeva - Rolan Garosa, Vimbldona i Olimpijskih igara u Parizu.

A dok krene sezona grend slemova, Novak će igrati na masters turnirima, pa trenutno u Monte Karlu čeka na žreb, kako bi saznao imena narednih rivala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike