Novak ima psihički problem! Hrvat oštar prema Đokoviću, savetovao ga kako da se vrati na stari nivo!

05.04.2024 | 10:09

Autor: A. S.

Da li se to on možda preporučuje kao Ivaniševićeva zamena?

Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, tekuću sezonu nije otvorio na željen način, ali ni onako kako je navikao javnost, pa se svakodnevno nižu analize njegove igre i odluke da prekine saradnju sa Goranom Ivaniševićem, a nije uspeo da se sačuva ni od kritika.

Novak je na Australijan openu poražen u polufinalu, potom je u Indijan Velsu stao u trećem kolu, pa je rešio da preskoči masters u Majamiju.

Potom je usledio i prekid saradnje sa Ivaniševiće i pripreme za turnir u Monte Karlu, gde mu pomaže Nenad Zimonjić. Međutim, i dalje se spekuliše ko će zameniti Ivaniševića, Novak razmišlja i bira, a njegov povratak na pobednički nivo svi priželjkuju.

Bivšeg hrvatski teniser Ivan Ljubičić i nekadašnji trener Rodžera Federera, smatra da Novak zapravo ima "blokadu" koju samo treba da prevaziđe.

- Mislim da su u ovom trenutku Janik Siner i Karlos Alkaras ispred svih i ostaće narednih nekoliko godina. Oni će biti igrači koje treba pobediti - rekao je Ljubičić i osvrnuo se na Novakovo rivalstvo sa Nadalom i Federerom:

- To je psihički problem, sigurno nije zaboravio da igra tenis. Nesumnjivo, Nole mora imati vatru u sebi inače mu nešto nedostaje. Đoković je navikao da se bori za svaki poen i svaki centimetar. Ako ne oseti tu želju, može upasti u nevolje.

Ljubičić na kraju razgovora za italijansku Gazetu navodi da se nada da će se Đoković probuditi na vreme.

- Uveren sam da može da se oporavi pre nadolazećih, njemu stvarnih ciljeva - Rolan Garosa, Vimbldona i Olimpijskih igara u Parizu.

A dok krene sezona grend slemova, Novak će igrati na masters turnirima, pa trenutno u Monte Karlu čeka na žreb, kako bi saznao imena narednih rivala.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam