Novakov dželat drži njegov poster u sobi! Ko je Luka Nardi, stidljivi dečak koji je spakovao kofere pre meča sa Srbinom?

12.03.2024

10:13

0

Autor: A. S.

Da, život nekada piše bajke

Novakov dželat drži njegov poster u sobi! Ko je Luka Nardi, stidljivi dečak koji je spakovao kofere pre meča sa Srbinom?
Luka Nardi - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Malo je šire teniske javnosti koja je pratila karijeru Luke Nardija do ovog jutra. Preko noći Italijan je ispunio medijske stranice i postao glavna tema i sve to nakon što je naneo poraz Novaku Đokoviću.

Nardi je drugi Italijan koji je ove godine naneo poraz Novaku i to nakon Janika Sinera u polufinalu Australijan opena. Ali, Siner jeste neko ko je već poznat javnosti, igrač je iz Top 10, a mladi Luka tek 123. teniser sveta.

Zato su se mediji i dodatno zainteresovali, a njegova pobeda dodatno je dobila na značaju nakon što je utvrđeno da je Nardi prvi teniser koji je nastupio kao laki-luzer na jednom turniru, a da je savladao Đokovića.

Tako su i podsetili njegove izjave pre meča sa Đokovićem i priznanja da je od svoje osme godine na vratima sobe držao poster Novaka Đokovića!

Luka se već spakovao za naredni turnir

Luka je rođen u Pezaru, pa je karijeru počeo u jednom malom klubu. Kao dečak je bio vema stidljiv i bila mu je potrebna pomoć i podrška porodice. Danas, nakon trijumfa nad Novakom, slavi ulazak u najboljih 100. Do gravnog žreba Indijan Velsa stigao je i to nakon poraza u kvalifikacijama, bio je treći u nizu lakih-luzera, ali su se kockice namestile.

- Nisam razmišljao o tome da ostanem ovde. Trebalo je da krenem dalje već sledećeg dana. Samo sam ostao jer je postojala mala šansa da uđem i to se dogodilo. Mislio sam već na sledeći turnir - rekao je Luka.

- Mislim da je to jedno od najboljih iskustava koje čovek može da doživi, posebno za nekoga mladog poput mene. Imam Novakov poster u svojoj sobi, tako da možete razumeti. Možete zamisliti koliko je ovo iskustvo uzbudljivo - rekao je Luka pre nego što je izašao Novaku na crtu. 

Nakon meča je već bio u šoku.

- Mislim da pre ove večeri niko nije čuo za mene. Nadam se da je publika uživala u igri. Veoma sam zadovoljan. Ne znam, čoveče. Zaista ne znam. Mislim da je ovo čudo. Imam 20 godina i za 100 pozicija sam slabije plasiran od Novaka kog sam pobedio. Ludilo - rekao je 20-godišnji Luka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike