Veliki si, Novače: Đoković odigrao ludački meč, počistio Frica i plasirao se u polufinale Australijan opena!

23.01.2024

10:29

0

Srpski teniser pobedio američkog tenisera sa 3:1 u četvrtfinalu grend slema u Melburnu

Veliki si, Novače: Đoković odigrao ludački meč, počistio Frica i plasirao se u polufinale Australijan opena!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Velika pobeda Novaka Đokovića koja mu je obezbedila plasman u polufinale Australijan opena.

Najbolji teniser sveta je u jednom dosta iscrpljujućem meču pobedio Tejlora Frica sa 3:1 (7:6, 4:6, 6:2, 6:3), i tako ostvario 33. trijumf na ovom prestižnom grend slemu.

Nije bio ovo lak duel za srpskog tenisera, prvo igran je u dnevnom terminu, temperatura je bila preko 30 stepeni, tako da Đoković morao da se igra iznad svojih mogućnosti kako bi savladao dobrog Frica.

Činjenica je da Novak nije odigrao najbolji meč, ali treba istaći i protivnika sa druge strane mtreže, koji je fantastično servirao, i dosta mučio najboljeg tenisera sveta.

Ipak, kad je bilo najvažnije, Novak je ubacio u šestu brzinu, bio fokusiran na sam duel, i na kraju zasluženo se plasirao u polufinale Australijan opena, gde će čekati boljeg iz meča između Janika Sinera i Andreja Rubljova.

Treba istaći da Đoković kad se domogne među četiri najbolja na grend slemu, tada retko gubi, nadamo se da će tako biti i ovaj put.

Zanimljivo, da je u ovom meču Novak imao 18 brejk lopti, i da većinu nije iskoristio, što se njemu retko dešavalo tokom bogate karijere.

Ali, upravo je snaga srpskog tenisera u tome, da i kad ne igra najbolji tenis, on pobeđuje, jednostavno teško može neko da mu parira u ovom trenutku.

Što se tiče samog okršaja, dosta uzbuđenja je viđeno tokom čitavog duela, naš igrač je slavio u prvom setu tek posle taj - brejka.

U drugom mnogo bolje izdanje Frica, koji uspeva da izjednači u setovima.

Svi su mislili da će Amerikanac uspeti da zaustavi Đokovića, Novak u tom periodu nije izgledao dobro, ali opet, čuveno, kad svi misle da su ga oborili na kolena, najbolji teniser sveta se kao feniks vraća, i na neverovatan način stiže do vođstva u 2:1.

Četvrti je bio dosta izjednačen, viđena su tri brejka, ali kad je bilo najvažnije, Novak je odigrao najbolje, i na kraju stigao do novog trijumfa u pohodu ka 11. tituli na Australijan openu.

BLOG UŽIVO:

6:3 - Kraj, Đoković je u polufinalu Australijan opena. Bravo, majstore.

5:3 - Ajmo, samo još malo Novače. Deli ga gem od velikog trijumfa! Idemo, do kraja majstore.

4:3 - A, joj, kakav je miljenik sreće Fric, vraća brejk, sve ponovo ispočetka. Baš šteta, tako je Novak blizu trijumfa, velika borba se nastavlja na Rod Lejver areni. Meč dolazi do usijanja.

4:2 - To je ono što je bilo potrebno, bravo, majstore. Novak pravi brejk i četvrtom seti i deli ga još dva gema do polufinala Australijan opena. Još, samo malo majstore.

3:2 - Đoković siguran na svom servisu, i visi u vazduhu da napravi brejk i time privede meč u svoju korist. Nadamo se da je sada vreme.

2:2 - Viđena je velika borba u ovom gemu, imao je i Nole svoje šanse, ali Fric ipak stiže do novog izjednačenja. Nastavlja se velika borba u ovom meču.

2:1 - Novak siguran na svoj servis i stiže do drugog gema u ovom setu. Sve ide po planu, nadamo se skorom i brejku.

1:1 - Imao je Đoković ponovo brejk lopte, ali ništa. Nastavlja se loš procenat iskorišćenih brejk lopti, što nije svojstveno srpskom teniseru. 

1:0 - Ne može bolje.Đoković osvaja prvi gem u četvrtom setu. Sve ide po planu, savršen tenis srpski teniser pokazuje u ovom delu meča.

Kreće četvrti set:

6:2 - Novak počistio Frica u trećem setu i došao u vođstvo. Sve je bliži polufinalu Australijan opena.

5:2 - Odlično, Đokovića deli još jedan gem od osvajanja trećeg seta. Sve je u rukama našeg igrača, ajmo, još malo Novače.

4:2 - Fric je posle mnogo sreće stigao do osvojenog gema, ali ništa to nije strašno. Đoković kontroliše igru u trećem setu.

4:1 - Najvažnije je da Đoković čuva brejk prednosti i da je sve bliži osvajanju trećeg seta. Ponovo ga služi prvi servis.

3:1 - Fric stiže do prvog brejka u trećem setu. Ali, sve u svojim rukama drži naš teniser. Neka samo nastavi ovako Đoković.

3:0 - Savršen gem za Novaka, bez izgubljenog poena, potvrđuje brejk. Bravo, Đokoviću. To je onaj pravi Nole.

2:0 - Ma, napokon, Đoković tek iz 16. puta uspeva da oduzme servis Fricu. Tako, majstore, samo tako nastavi. Pokaži ko je najbolji na svetu. 

1:0 - Dobro je, Đoković na startu trećeg seta osvaja prvi gem u ovom delu meča. Samo tako nastavi.

Počinje četvrti set:

4:6 - Mučio se Novak ceo drugi set i na kraju izgubio. Ovo što se desilo Đokoviću u ovom delu meča, to mu se baš reko dešavalo kroz karijeru. Fric je jednu šansu za brejk iskoristio, dok je Nole imao čak 15 puta brejk loptu, ali ništa. Ali, glavu gore, krećeš sve ispočetka.  

4:5 - Novak ostao u igri, ali sada je sve u rukama Frica koji servira za izjednačenje u setovima. Navijamo da mu to ne dozvoli Đoković i napravi brejk.

3:5 - Fric je preživeo i ovaj gem. Ovo se ne pamti, da Đoković ne iskoristi čak 15 brejk lopti. To mu se skoro nije dogodilo u karijeri. Glavu gore, majstore.

3:4 - Novak siguran na svom gemu, ali definitivno, da Đoković ušao u malu krizu, ali nadamo se da će iz nje veoma brzo da izađe.

2:4 - Ovo je nezamislivo, Đoković 11 brejk lopti nije iskoristio, to koristi Fric i vodi sa dva gema prednosti. Šta se ovo dešava sa Novakom, to mu se retko dešavalo u karijeri.

2:3 - Đoković ekspresno osvaja svoj gem, bez izgubljenog poena. Da li je ovo zatišije pred buru. Ajmo, Novače, po vraćanje brejka.

1:3 - Odlično je servirao Amerikanac, i potvrdio brejk. Čini se da je Novaka stigao malo umor zbog velike vrućine, ali nije mu to prvi put, zna Đoković kako da se izvuče iz ovakvih situacija.

1:2 - Dobro je na samopouzdanju, Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena. Idemo, Nole, da napraviš brejk i tako anuliraš prednost Frica.

0:2 - Fric potvrđuje brejk, sada Đoković mora da juri, nadamo se da će vratiti brejk, ali prvo neka bude siguran na svom servisu, i osvoji gem. Korak po korak.

0:1 - Uh, ovo nije dobro. Šok na startu drugog seta, Fric stiže do brejka, sada je u problemu srpski teniser. Ali, nema nazad, glava gore, i u nove borbe. Dosta je Đoković bio nervozan, i bio u raspravi sa svojim timom.

Kreće drugi set:

7:6 - Sada se lakše diše. Đoković posle velike borbe osvaja prvi set. Nije bilo lako, igrati na ovako velikoj vrućini, ali Novak je još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu. Samo, tako nastavi majstore.

6:6 - Uh, dobro je. Drama u Melburnu, odluka taj - brejku. Ajmo, Nole, po prvi set. Mnogo važan deo meča.

5:6 - Fric bez izgubljenog poena osvaja gem i tako je sigurno obezbedio taj - brejk. Novak servira da ostane u igri, pritisak je ponovo na najboljem teniseru sveta. 

5:5 - Uh, dobro je. Đoković je ostao u prvom setu, izdržao je pritisak Frica, i nastavlja se borba u Melburnu.

4:5 - Opet je preživeo Fric, neverovatno, Đoković je i u ovom gemu imao dve brejk lopte, ali Amerikanac uspeva da osvoji servis. Sve smo bliži taj brejku. Novak servira za ostanak u prvom setu.

4:4 - Odlično, Novak siguran na svom servisu, nastavlja se velika borba na Rod Lejver areni. Nije lako igrati u ovakvim uslovima, gde si sam sa sobrom. A, tenis je takav sport.

3:4 - Pucaju linije sa obe strane, odličan tenis za sada gledamo. Bez brejka, mada, ruku na srce, Novaj je bliži tom cilju.

3:3 - Važno je da Nole lako osvaja svoje gemove. Kako bi čuvao šansu za brejk, ajmo, Nole po brejk, pa vreme.

Koliko su teški uslovi za igru, pokazuje i primer da je Đoković već posle pet gemova morao da menja majicu. Ovo ko preživi, pričaće. Velika vlažnost i uslovi za igru nisu nimalo laki. Gori asfalt, što se kaže.

2:3 - Raspucao se Fric, i za razliku od prethodna dva gema, gde se mučio, ovaj je osvojio bez većih problema. Idemo, Nole, nema predaje. 

2:2 - Savršeno, Đoković siguran na svom servisu. Najvažnije da je siguran na svom gemu, i čeka šansu da napravi brejk i tako bude bliži osvajanju prvog seta. Baš je velika vrućina u Melburnu.

1:2 - Imao je Đoković tri brejk lopte, igrao sjajno u ovom gemu, ali onda su usledeli projektili sa druge strane mreže, i Fric čuva svoj servis. Novak vreba.

1:1 - Ma, sjajno, Nole ekspresno dolazi do izjednačenja. Dobro je da drugi gem trajao oko dva minuta, kakva razlika kada servira srpski teniser.

0:1 - Baš šteta, Novak je imao na startu meča da napravi brejk, ali posle maratonskog gema, koji se igrao preko 15, prvi do vođstva dolazi Fric. Idemo, Nole.....

Kreće meč. 

Velika vrućina danas u Melburnu, temperatura preko 30 stepeni. Velika je i vlažnost, nadamo se da to neće previše uticati na našeg igrača.

Ogromne ovacije pri izlasku našeg igrača, idemo Nole po  još jednu pobedu

Igrači polako spremni da izađu na teren. Sve je spremno za spektakl.

Prvi teniser sveta Novak Đoković privlači najviše pažnje u Melburnu. Sve oko terena i na terenu dodatno zanima javnost ako je Srbin na bilo koji način uključen, a konferenciju za medije pred četvrtfinale i meč sa Tejlorom Fricom, mediji su pretvorili u opušten događaj, pa se govorilo i o nekim zanimljivostima.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike