Šokantan poraz Đokovića: Novak totalno podbacio - De Minor odigrao meč karijere!

03.01.2024

11:43

0

Autor: D. P.

Novak Đoković izgubio od Australijanca sa 2:0

Šokantan poraz Đokovića: Novak totalno podbacio - De Minor odigrao meč karijere!
Copyright Tanjug/AP

Novak Đoković je izgubio od Aleksa de Minora sa 2:0 (6:4, 6:4) u prvom meču osmine finala Junajted kupa.

Jednostavno, Nole nije bio svoj u meču protiv australijskog tenisera, bez energije, žustrine, koja ga krasi tokom svoje karijere, nekako je izgledao kao ravna linija, a to je znao da iskoristi domaći teniser.

Inače, ovo je Novakov prvi poraz na tlu Australije posle šest godina, i prvi put od nekog igrača iz ove zemlje nakon 44 duela.

Definitivno, ovo nije bio Đokovićev dan, koji su razlozi, teško je u ovom trenutku znati, ali nema dileme da Novak ima problem sa zglobom ruke i da verovatno nije hteo previše da rizikuje u ovom meču, jer ga za nepunih dve nedelje očekuje početak Australijan opena, turnir koji je za njega najvažniju u ovom delu sezone.

To se najbolje moglo videti pri servisima, po kojima je Đoković prepoznatljiv poslednjih godina, što je sigurno jedan od razloga poraza, dosta je grešio u tom segmentu igre.

Naravno, ne treba potceniti ni igru De Minora, koji je hrabro ušao u duel protiv najboljeg na svetu, i bez dileme ovo mu je najvažnija pobeda u karijeri.   

Naravno, ovo ništa nije strašno. Što se kaže možda je i bolje da je Đoković sada izgubio, nego kad počne prvi grend slem u sezoni, a imaće i dosta vremena da se oporavi i spremno dočeka Australijan open.

BLOG UŽIVO:

4:6 - Kraj, Đoković izgubio od Aleksa de Minora.

4:5 - Đoković uspeo da ostane u igri, ali sada sve zavisi od De Minora, koji servira za pobedu.

3:5 - Kako sada stvari čine Nole se već predao. Australijana na korak od pobede karijere. Igra u transu.

3:4 - Ovo definitivno nije Novak na kojeg smo navikli prethodnih godina. Đoković ne liči na sebe, i sve je bliži porazu protiv De Minora, koji je stigao do brejka i u drugom setu. 

3:3 - De Minor igra fantastičan meč, možda i najbolji u karijeri. Ali u tome mu dosta pomaže i Đoković, koji nikako da uđe u svoj ritam. Čini se da nema energije, da je sve ravno kod srpskog igrača, i to u svakom slučaju nije dobro.

3:2 - Novak uspeva da osvoji i treći gem u drugom setu, siguran je na svom servisu, koji je napokon proradio. Nadamo se da će nastaviti u ovom ritmu.

2:2 - De Minor siguran na svom serviosu, osvaja gem bez izgubljenog poena. Ostaje da se vidi kakva će bit sada reakcija srpskog tenisera. 

2:1 - Poveo je Đoković, ali definitivno nije to Novak kakvog ga poznajemo. Koji su razlozi, teško je to sada znati, ali mu zglob nije u najboljem stanju. Dosta se mu muči protiv nezgodnog protivnika. 

1:1 - De Minor nastavlja da bude siguran na svom servisu. Bila je neka šansa pri 30:30, ali onda su usledila dva razorna servisa i dolazi do izjednačenja.

1:0 - Novak furiozno kreće drugi set i osvaja prvi gem bez izgubljenog poena. Nadamo se da će Đoković uspeti da prebrodi sve probleme koje ima u duelu protiv De Minora. Video je da nema šale sa protivnikom, čini se da podsvesno razmišlja o povredi zgloba.

Počinje drugi set:

4:6 - I to se dogodilo. Đoković izgubio prvi set, definitivno Nole ima problem sa zglobom, biće zanimljivo šta će da uradi po tom pitanju. Ali, u svakom slučaju, nije to onaj Novak na kojeg smo navikli.  

4:5 - Ovo nije dobro, De Minor stiže do brejka u najgorem trenutku, i sada servira za prvi set. Vidi se da Đoković muči i da to nije igra koja ga je krasila tokom svoje duge i bogate karijere. Idemo, Nole, glava gore, ništa još nije gotovo.

4:4 - Ekspresno De Minor osvojio ovaj gem i dalje je egla na meču, niko ne može da napravi brejk, a približavamo se kraju prvog seta.

 

Posle napornog gema, Đoković ima problem sa zglobom. Doktor na meču malo mu je izmasirao ovaj deo ruke, ali je Đoković nastavio meč. nadamo se da je sve u redu.

4:3 - Kakav ge, koji je trajao više od deset minuta, ali najvažnije da je pripao srpskom teniseru. Bilo je čupavo, De Minor je nekoliko puta imao brejk lopte, ali kad je bilo najvažnije, Đoković je osvajao poena i na kraju ponovo ima prednost. Navijači oduševljeni igrom obojice. Kakva borba. 

3:3 - Kakav je De Minor osvojio poen, i stigao do izjedanečnja. Fantastična razmena udaraca, i na kraju Australijanac dolazi do 3:3. Publika bila u transu.

3:2 - Sjajno, definitivno najuzbudljiviji gem, u koji je Nole uspeo da osvoji, mada je De Minor ozbiljno zapretio. Ali, Đoković je još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu. 

2:2 - Za sada svako je siguran na svom servisu. Bilo je nekoliko atraktivnih poteza, ali niko nije ni blizu brejka. 

2:1 - Nole je ipak uspeo da osvoji gem na svoj servis, mada je De Minor ozbiljno zapretio. Polako se zahuhtava. Ima da pršti u Pertu.

1:1 - Australijanac vraća istom merom, ali već sada može da se vidi, da će ovo biti velika borba. Publika oduševljena, i nema dileme da će davati veliku podršku svom ljubimcu, ali isto tako, to posebno motiviše i Đokovića.

1:0 - Ma, tako je majstore. Đoković odlično krenuo meč, osvojio prvi gem bez izgubljenog poena. Nole je već sada pokazao šta ga zanima u duelu protiv De Minora.

Novak odlučio da prvi servira, što je uobičajno.

10.00 - Intonira se himna Srbije, ceo naš tim peva i time pokazuju koliko im je stalo da igraju za svoju zemlju.

09.55 - Srpski teniseri izlaze na teren, predvođeni Novakom Đokovićem.

09.15 - Nole je u odličnom raspoloženju, to pokazuje i ovaj video iz svlačionice:

08.10 - Odnos De Minora prema Đokoviću već godinama privlači pažnju medija. Počelo je sve negativnim komentarima na račun Srbina prilikom krize u Melburnu oko deportovanja, a nastavilo se i prošle godine kada ga je Nole sa povređenom zadnjom ložom počistio sa terena - 6:2, 6:1, 6:2.

Australijanac je posle meča doveo u pitanje istinitos vesti o povredi, budući da se Nole perfektno kretao i bio veoma motivisan da do nogu potuče rivala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike