Hrvat iznenadio tenisku javnost: Igrao sam u eri najvećih, mesto mi je u Kući slavnih

08.08.2021

18:03

0

marin Čilić objasnio zašto zaslužuje priznanje

Hrvat iznenadio tenisku javnost: Igrao sam u eri najvećih, mesto mi je u Kući slavnih
Copyright Tanjug/Marijan Murat/dpa via AP

Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić tvrdi da zaslužuje mesto u teniskoj “Kući slavnih” i za taj svoj zahtev daje konkretne argumente.

Trenutno 37. igrač na ATP listi kaže da prema svemu što je uradio tokom karijere mora dobiti svoj prostor među teniskim velikanima

– Ne znam da li ću ikada biti tamo jer drugi ljudi moraju donositi ove odluke. Goran Ivanišević zaslužio je da u “Kuću slavnih” uđe mnogo pre ove godine. Ko zna, možda mi se to dogodi. Nadam se da ću to priznanje dobiti pre nego što se očekuje, jer bi to bila prava čast za mene – rekao je Čilić i navodi razloge za svoj dolazak pod krov sa najvećim igračima ovog sporta:

– Igrao sam u eri kada su se pojavili igrači poput Novaka Đokovića, Rafaela Nadala ili Rodžera Federera i uspeo sam da osvojim US Open, odigram nekoliko finala grend slemova, osvojim Dejvis kup i medalju na Olimpijskim igrama. Znam da sam došao u poznije igračke godine, ali bih voleo da nastavim sa skupljanjem trofeja. Radim na tome.

Čilić je u paru sa zemljakom Dodigom osvojio srebro na Oi u Tokiju u konkurenciji dublova, pošto su od njih bili bolji zemljaci Mektić i Pavić.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike