Novak otkrio ko ga danas motiviše, pa postavio pitanje koje je šokiralo planetu: Uzimam jednu po jednu godinu!

27.12.2023

11:26

0

Autor: A. S.

Đoković ne planira da se povuče

Novak otkrio ko ga danas motiviše, pa postavio pitanje koje je šokiralo planetu: Uzimam jednu po jednu godinu!
Novak Đoković - Copyright Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Novak Đoković se trenutno nalazi u Rijadu, gde ga danas očekuje egzibicioni meč sa Karlosom Alkarazom, a po dolasku u Saudijsku Arabiju i neverovatnog dočeka, usledila su i pitanja.

U svetu sporta, jedno od češćih pitanja, naročito nakon 30. godine, jeste do kada će igrati, a Novak je o tome mnogo puta govorio. Ipak, nije mu bilo teško da ponovo uđe u diskusiju i otkrije ko ga motiviše.

Mnoge velike savete je dobijao od Kobija Brajanta, a sada se u njegovoj ulozi nalazi Tom Brejdi. Jedan od najboljih, ako ne i najbolji, NFL igrača ikada, oprostio se od sporta sa 45 godina i pravi je primer dugovečnosti i kvalitetne karijere.

- Tom Brejdi je sjajan primer šampiona u svom sportu i neko ko je imao sjajnu karijeru i dugovečnost. Mnogo sati i vremena je uložio u brigu o sebi, u oporavak da se postara da svaki aspekt njegovog tela i uma bude pokriven, kako bi mogao da ima dugotrajnu uspešnu karijeru - rekao je Đoković u Rijadu.

Kako je naveo, nema namere da se sada povuče.

- Naučio sam mnogo od njega, iz njegovog primera i nadam se da ću moći da ostvarim karijeru koja će dostići 40 ili možda čak i više, videćemo. Sada se osećam odlično u svom telu i igrao sam tenis zaista visokog kvaliteta. Ova godina je bila jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Zašto prestati dok još uvek igrate sjajno? Nastaviću i uzimaću godinu jednu po jednu, pa ću videti koliko daleko ću da odem.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike