Ponovo pomera granice: Novak je prestigao još jednu legendu tenisa

09.08.2021

05:57 >> 07:46

0

Izašla je nova ATP lista

Ponovo pomera granice: Novak je prestigao još jednu legendu tenisa
Copyright Novak Đoković, MN Press

Novak Đoković je i dalje na prvom mestu na ATP listi. To u poslednje vreme i nije neka vest pošto najbolji srpski i svetski teniser ima popriličnu bodovnu prednost u odnosu na pratioce.

Ali ono što je veoma bitno je da je Srbin ovog ponedeljka počeo 333. nedelju na vrhu rang liste najboljih svetskih igrača. Tako je prestigao Martinu Navratilovu i sada je ispred njega po ovom parametru samo Štefi Graf. Legendarna Nemica je na čelu WTA liste bila 377 sedmica.

Iza su Serena Vilijams (310), Rodžer Federer (310), Pit Sampras (286), Ivan Lendl (270), Džimi Konors (268), Kris Evert (260), kao i Rafael Nadal i Martina Hingis sa po 209 sedmica.

Na danas objavljenoj listi, Đoković vodi ispred Rusa Danila Medvedeva, Grka Stefanosa Ciccipasa, Španca Rafaela Nadala, Nemca Aleksandera Zvereva, Austrijanca Dominika Tima, Rusa Andreja Rubljova, Italijana Matea Beretinija, Švajcarca Rodžera Federera i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, na 34. mestu je Filip Krajinović, Dušan Lajović je 44. mestu, Laslo Ðere je 51. nporetku, dok je Miomir Kecmanović 59. na listi.

pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike