Noleta „opelješili“ Ameri! Đoković zbog sulude zabrane izgubio milione dolara na kraju godine!

18.12.2023

19:13

0

Autor: A. Š.

Najbolji teniser sveta nije dobio bonus jer je propustio tri Masters turnira ove sezone

Noleta „opelješili“ Ameri! Đoković zbog sulude zabrane izgubio milione dolara na kraju godine!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Iza najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića je jedna od najuspešnijih sezona u impresivnoj karijeri. Srpski as je podigao tri od četiri najvažnija pehara u belom sportu, postavši ujedno najtrofejniji grend slem teniser svih vremena.

Trijumfi na gotovo svim turnirima na kojima je Nole ove sezone učestvovao, naravno, značajno su uticali i na njegov bankovni saldo, koji je mogao biti znatno „deblji“ da Đokoviću zbog, sa ove distance, sulude zabrane nije bio zabranjen ulazak u SAD u vreme Mastersa u Indijan Velsu i Majamiju.

Neće pogrešiti niko ko kaže da su Ameri „opelješili“ Noleta. Jer, kako drugačije protumačiti to što je najbolji teniser sveta, zbog zabrane koja je ukinuta samo nekoliko dana po završetku mastersa u Majamiju, ostao bez više od 4.5 miliona dolara!

Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP) objavila je prihod tenisera od bonusa za takmičarsku 2023. i potvrdila da Novak nije dobio svoj deo jer nije imao dovoljno nastupa na Mastersima iz serije 1000. Preciznije, Nole je propustio tri velika turnira, dva u SAD zbog toga što nije bio vakcinisan protiv virusa korona i Masters u Madridu koji je preskočio zbog povrede.

Nole je ove sezone samo od prihoda na turnirima zaradio skoro 16 miliona dolara (15.952.044), a godina za nama bila je istorijska jer su čak četvorica tenisera ostvarili prihode veće od 10 miliona (Alkaraz - 15,1, Medvedev - 11,5, Siner - 10,4 miliona).

Kada je reč o bonusima, oni su raspodeljeni na sledeći način:

Novak Đoković – 0
Karlos Alkaraz - 4.443.073
Danil Medevedev - 2.308.344
Janik Siner - 2.106.872
Andrej Rubljoiv - 1.082.956
Aleksandar Zverev - 718.662

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike