Novak je preveliki Srbin da bi to uradio: Legendarna Francuskinja poklopila britanskog novinara (VIDEO)

12.08.2021

04:56 >> 07:19

0

Šampionka najbolje zna kako šampioni razmišljaju

Novak je preveliki Srbin da bi to uradio: Legendarna Francuskinja poklopila britanskog novinara (VIDEO)
Copyright Nina Stojanović i Novak Đoković foto: Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Ponovo se najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković našao na udaru zbog odluke da preda meč miks dubla na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ovog puta se dovoljno kompetentnim da komentariše i kritikuje našao britanski novinar Sajmon Kambers koji 25 godina izveštava se teniskih terena.

– Bilo je iznenađujuće to odustanje jer znamo koliko je Novak patriota i koliko bi uradio da svojoj zemlji donese medalju – u finom tonu je počeo Kamebrs, a onda začinio stvar:

– Znam kad igrači kažu kako su povređeni i kako ne mogu više, ali mislim da je, imajući u vidu kako je igrao meč za bronzu u singlu, mogao da odigra i taj miks-dubl. Siguran sam da je mogao. I to mora da ostavi gorak ukus u ustima, posebno za njegovu partnetku, koja verovatno nikada više neće dobiti priliku da stigne olimpijske medalje.

Ovo se nije svidelo nijednom navijaču našeg asa, ali ni bivšoj šampionki Vimbldona Marion Bartoli, koja je oštro odgovorila novinaru.

– Nisam razumela zbog čega je igrao miks, ali Novak to zna bolje nego mi. Možda je želeo da pruži šasnu partnerki. Ne mislim da je shvatio kako će brutalni biti uslovi za igru u Tokiju. Toliko je vruće i tako je velika važnost da mora da utiče na telo. Mislim da je bio potpuno iscrpljen, a to da je Novak iscrpljen posle svega što je uradio ove sezone je više nego razumljivo – procenila je sjajna Francuskinja, pa zaključila:

Marion Bartoli/Profimedia

– Sigurna sam da bi probao sve što može da bi parnerki omogućio medalju. Ne verujem da je jednostavno rekao. “Nisam uzeo medalju u singlu i sad damo želim da odem”. To nije Novak. On je izuzetno fina osoba, previše poštuje sport i svoju zemlju da bi uradio tako nešto i odrekao se borbe za medalju bez pravog problema.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike