Digli se Novakovi mrzitelji sa svih strana, ali jedan odgovor njegovog navijača para vredi! (VIDEO)

24.11.2023 | 14:25

Autor: D. P.

"Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije"

Copyright Profimedia

"Novak Đoković zaslužan je što su teniseri Srbije u Malagi izašli sa pesmom "Veseli se srpski rode" na predstavljanje navijačima".

Ovakva tvrdnja proizilazi iz hiljade i hilajde objava na svim društvenim mrežama kojima pokušavaju da nametnu krivicu i odgovornost najboljem teniseru sveta zato što se u pesmi pominje stih "Nek se srpski barjak vije od Prizrena do Rumije".

 

 

Naravno, prvi se odmah oglasio politički analitičar iz Podgorice Ljubomir Filipović, koji se posle silnih optužujućih tvitova pohvalio i člankom u britanskom tabloidu "Ekspres", jer se, kako piše, "priča o Đokovićevom nacionalizmu aktuelizuje i kod globalne publike".

Istovremeno sa Filipovićem javile su se i njegove brojne kolege iz Prištine, na isti način "tagujući" organizatore Dejvis kupa da tolerišu "srpski fašizam"!

U celom tom galimatijasu pljuvačkih objava o Đokoviću, nekoliko desetina albanskih komentatora izdvojilo se svojim starim besmislicama - Novak je Albanac i eto, oni danas, doživljavaju od svog čoveka najteže uvrede.

Na njihove tvrdnje da su Đokovići nekada bile Đoke, odgovor je stigao od jednog srpskog navijača.

- Prezime Đoka je izmislio Enver Hodža, da bi albanizovao Srbe koji žive u severnoj Albaniji i izbrisao srpski identitet. Čovek sa prezimenom Đoka govori o prezimenu Đoković, iskorenjivanju srpskog identiteta u Albaniji sa 30 godina zatvora zbog odbijanja da uzme albansko prezime.

Pogledajte fragment iz dokumentarne emisije RTS!

 

 

BONUS VIDEO:

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam