Novak saznao ime rivala u polufinalu Torina!

17.11.2023

16:01

0

Autor: D. N.

Zna se i drugi par polufinala Završnog mastersa u Torinu

Novak saznao ime rivala u polufinalu Torina!
Copyright Profimedia

Karlos Alkaraz i Danil Medvedev odigrali su meč poslednjeg kola crvene grupe na Završnom mastersu u Torinu. Pobedio je španski teniser i drugoplasirani na ATP listi rezultatom 2:0 (6:4, 6:4), posle 81 minuta igre. To je ujedno bilo i za prvu poziciju u grupi.

Sada sledi ukrštanje sa grupom u kojoj je Novak Đoković zauzeo drugo mesto, iza Janika Sinera.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

Tako da nas u subotu u polufinalu čeka okršaj Đokovića i Alkaraza koji je takmičenje završio kao prvoplasirani. To će biti njihov peti meč, a trenutni rezultat je 2:2. U drugom polufinalu nas čeka duel Sinera i Medvedeva.

U prvom setu, u četvrtom gemu Rus nije iskoristio dve prilike za brejk, ali je zatim u sedmom dozvolio Špancu da mu oduzme gem u kojem je servirao. Poveo je tada Alkaraz sa 4:3 pa je do kraja deonice održavao prednost.

U drugoj deonici, španski teniser je bio blizu novog brejka, ali se Rus spasio u dva navrata. Onda je Alkaraz četvrti gem dobio bez izgubljenog poena, pa se drama u Torinu nastavila. U devetom gemu, Španac je iskoristio drugu priliku za brejk i servirao za meč i prvo mesto u grupi.

Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni
 

Do pobede i novog okršaja sa velikim rivalom Đokovićem je stigao bez izgubljenog poena u gemu.

U nastavku dana (20.30) čeka nas okršaj Andreja Rubljova i Aleksandera Zvereva što će ujedno označiti i kraj takmičenja po grupama. Ujedno neće imati značaj za poredak na tabeli jer je mečom Alkaraza i Medvedeva sve postalo jasno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike