Novaku Torino donosi istoriju! Ukoliko osvoji titulu, ruši više rekorda!

10.11.2023

11:59

0

Autor: A. S.

Srbin je neprikosnoven, ali u Italiji je svaki meč priča za sebe

Novaku Torino donosi istoriju! Ukoliko osvoji titulu, ruši više rekorda!
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Michel Euler

Spreman je i dobro raspoložen Novak Đoković za Završni masters turnir u Torinu, na kome juri brojne rekorde.

U igri je prvenstveno prvo mesto na kraju sezone, a iako je Novak više puta isticao da mu to nije glavni cilj, samo jedna pobeda u Torinu, potvrdiće mu vodeću poziciju i nakon 31. decembra.

Naravno, Novak nije otišao u Torino da bi upisao samo jednu pobedu, već su cilj titule, a ukoliko slavi na Završnom turniru, srušiće i nekoliko rekorda.

Novak je trenutno, uz Rodžera Federera, teniser sa najvećim brojem osvojenih titula u istoriji turnira, obojica imaju po šest, pa će se, ukoliko osvoji predstojeći, osamiti na večnoj listi.

Takođe, ukoliko osvoji turnir, on će ostati prvi teniser sveta i tako završiti godinu na vodećoj poziciji, po osmi put. Tako će srušiti svoj rekord, jer je prošle sezone iza sebe već ostavio Pita Samprasa.

Magična brojka od 400 nedelja na vrhu ima bitnu ulogu, jer do sada to nikome nije pošto za rukom. Prvi i jedini teniser pored Noleta, koji je prešao 300 nedelja, je Rodžer Federer - 310.

A osvajanje turnira doneće mu 98. titulu i ispred sebe će imati samo još dvojicu igrača - Džimija Konorsa sa 109 trofeja i Federera sa 103.

Ali za početak da turnir u Torinu krene, Novak je u zelenoj grupi zajedno sa Holgerom Runeom, koji će mu biti i prvi rival, u nedelju od 21 sat, a potom slede dueli sa Stefanosom Cicipasom i Janikom Sinerom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike