Zaljubljenici u tenis! U kojim zemljama se ne propušta nijedan set?

07.11.2023

16:03

0

Autor: D. N.

Srbija je prilično visoko kotirana, što se pripisuje izuzetnim uspesima Novaka Đokovića

Zaljubljenici u tenis! U kojim zemljama se ne propušta nijedan set?
Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

Australija je zvanično proglašena za zemlju najvećih teniskih zaljubljenika, prema nedavnom istraživanju objavljenom od strane The Grueling Truth.

Istraživanje, koje koristi podatke Google Trendsa, analiziralo je globalni interes za tenis u proteklih 12 meseci, uključujući pretraživanje termina kao što su tenis, teniski reket, Vimbldon, Dejvis kup, US Open, Australijan open i Grend slem.

Uoči finala Dejvis kupa koje se održava u Malagi 21. novembra, ovi podaci daju zanimljiv uvid u teniske entuzijazme širom sveta. Na listi deset zemalja koje pokazuju najvećr interesovanje za "beli sport" nalaze se:

Australija

Austrija

Velika Britanija

Kanada

Irska

Srbija

Italija

Švajcarska

Novi Zeland

SAD

Srbija posebno iznenađuje svojim šestim mestom, što se pripisuje izuzetnim uspesima Novaka Đokovića, koji ne samo da je postavio Srbiju na tenisku mapu sveta već je postao inspiracija za generacije mladih tenisera u zemlji.

Ova lista je formirana na osnovu interesovanja koje su stanovnici ovih zemalja pokazali prema pomenutim teniskim događajima, čime se daje jasan pokazatelj koje zemlje zapravo žive za tenis.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike