Zglob se sporo oporavlja: Noletov glavni konkurent za njujorški tron pred konačnom odlukom

16.08.2021

05:45 >> 07:45

0

Dominik Tim još nije dobio dozvolu lekara da igra mečeve

Zglob se sporo oporavlja: Noletov glavni konkurent za njujorški tron pred konačnom odlukom
Copyright MN Press

Branilac trofeja na US Openu, Austrijanac Dominik Tim nada se da će se vratiti igri baš u Njujorku. On je morao da propusti Vimbldon i OI u Tokiju, jer je posle povlačenja sa turnira na Majorki utvrđeno da postoji malo naprsnuće na jednoj tetivi zgloba desne ruke.

Odrađena je rehabilitacija i sada se čeka poslednji pregled pred donošenje odluke o učešću na grend slemu u Njujorku koji počinje za dve nedelje.

– Biće jako, jako blizu. Svaki dan se nešto može promeniti, ali nadam se da ću moći da igram. Čeka me pregled magnetnom rezonancom koji će da rasvetli moje izglede za povratak u Njujork. Nisu mi velike šanse da odem daleko upravo zato što nemam mečeve, ali opet bi bilo sjajno da sam tamo – rekao je Tim.

Uprkos povredi, Tim je naporno radio tokom oporavka.

-Uspeo sam da uradim sve što nije opterećivalo zglob, čak i gornji deo tela, rame ili igranje tenisa levom rukom. Dakle, fitnes je tu. Ali kada će mečevi ponovo biti mogući, još se ne zna. Zavisi od procesa zarastanja, zavisi od toga kako ću reagovati na prve udarce.

Tokom pauze Tim je pojačao svoj stručni štab odovođenjem Britanaca Džiza Grina za kondicionog trenera. On je već radio sedam godina sa Aleksandrom Zverevom, a pre njega sedam godina sa Endijem Marijem.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike