Na terenu su me gledali kao divljaka, Novaku sam ja za sve kriv! Ivanišević otvorio dušu, evo kako funkcioniše odnos sa Đokovićem!

15.10.2023

08:25

0

Autor: A. S.

Splićanin iskren do srži - Dosta sam smiren

Na terenu su me gledali kao divljaka, Novaku sam ja za sve kriv! Ivanišević otvorio dušu, evo kako funkcioniše odnos sa Đokovićem!
Đoković i Ivanišević - Copyright MN Press

Javnosti, naročito na Balkanu, interesantna je saradnja Gorana Ivaniševića i Novaka Đokovića. Sada već najtorfejniji teniser sveta, posle Marjana Vajde, promenio je nekoliko trenera, da bi se odlučio na saradnju sa Splićaninom, a nekadašnji šampion sa Vimbldona se odlično uklopio u tim, ali i uneo mnogo novina.

Međutim, upravo je Ivanišević prva osoba kojoj se tokom mečeva obraća Novak, i kada ide, i kada ne ide, pa to ume da "grmi", onako Balkanski, o čemu je govorio i stručnjak iz Hrvatske, tokom gostovanja na petoj konferenciji Preduzetnički stav u Zagrebu.

- Kako u poslovnom svetu, tako i u sportu moraš da znaš da se nosiš sa stresom. Složili su se oko toga Goran Ivanišević, Ivica Tucak i Damjan Rudež na pomenutoj konferenciji.

Ivanišević je govorio o svom odnosu sa Novakom i kako to da njegov posao ima dve strane medalje.

- To ima sreću i nesreću. Sreća je što treniram genijalca, najboljeg tenisera svih vremena i jednog od najboljih sportista ikad. Nesreća je što se samo pobede broje. Finale ne valja, kao da nisi ni došao na turnir. Tu je stres. Pet nas je u ekipi, ali uvek sam ja kriv za sve. To tako ide s trenerom - nasmejao se Splićanin, pa nastavio:

- Meni je lakše jer dolazimo s ovih prostora. Razumem mnogo stvari koje će da uradi i unapred sam pripremljen na njih. Neke sam i ja radio, no sada kao trener treba da sam smireniji i staloženiji.

Ivanišević je istakao i koja je razlika između tenisera u današnjem periodu i njega kada je igrao.

- Ljudi su mene na terenu gledali kao divljaka ili poludivljaka, ali sam izvan terena dosta drugačiji. Dosta sam smiren. Niko nije verovao da ja mogu da postanem dobar trener. Treba znati zakopati ego. Ti više nisi važan. Važan je igrač. Nije lako njega  (Novaka Đokovića) motivisati jer je sve već osvojio, ali imamo načina. Mnogo puta se ne slažemo, ali dobra je stvar da se i 'posvađamo' na terenu. Volim ovaj posao. Ovaj se posao jedino i može raditi ako ga voliš i ako imaš podršku porodice. Ako ne znaš da se nosiš sa stresom koji je uvek prisutan, ne možeš ovaj posao ni da radiš - zaključio je Ivanišević, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike