Šok! Otpao još jedan Novakov veliki rival: Već je završio sezonu, a oporavak tek sledi

18.08.2021

14:19 >> 15:20

0

Ove godine nije osvojio nijednu titulu

Šok! Otpao još jedan Novakov veliki rival: Već je završio sezonu, a oporavak tek sledi
Copyright Dominik Tim, MN Press

Dominik Tim je završio za ovu sezonu, što je i zvanično potvrdio. Zbog povrede ručnog zgloba, nedavno se povukao sa turnira na Majorki, a sada se i oglasio.

– Zdravo svima, želim da vas obavestim o mojoj povredi, i nažalost da najavim da sam morao da se povučem sa US opena i ostatka sezone. Žao mi je što neću moći da branim titulu u Njujorku, ali se još nisam oporavio od povrede ručnog zgloba, iz juna sa turnira na Majorki – napisao je Austrijanac na Tviter nalogu.

Zatim je objasnio da se konsultovao sa lekarima koji su preporučili da je potrebno još vremena za oporavak. Još neko vreme će pauzirati, a zatim slede vežbe i rad sa reketom.

– Bila je ovo teška odluka, ali znam da sam to morao da uradim. Ispred mene je duga karijera i važno je da ne rizikujem. Nadam se da ćete da razumete – dodao je 27-godišnji Tim uz zahvalnost svima, kao i želju da se što pre vrati na teren.

Tim je trenutno na šestom mestu ATP liste, ali iz prvih deset neće ispasti. Ima 7.005 bodova, dok prvoplasirani Novak Đoković ima 12.113.

U karijeri je osvojio 17 ATP titula, ali ove godine nijednu. Pomenuti US open jedini je Grend slem trofej u karijeri.

pročitajte još:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike