Novače, ti si bog: Đoković srušio Zvereva i zakazao još jedan spektakl sa Alkarazom!

20.08.2023

06:38

0

Srpski teniser se plasirao u finale Mastersa u Sinsinatiju gde će igrati protiv nezgodnog Španca

Novače, ti si bog: Đoković srušio Zvereva i zakazao još jedan spektakl sa Alkarazom!
Novak Đoković - Copyright Profimedia

Novak Đoković se posle velike borbe plasirao u finale mastersa u Sinsinatiju, trijumfom nad Aleksandrem Zverevim sa 2:0 (7:6, 7;5) i tako zakazao još jedan veliki meč i to sa Karlosom Alkarazom, koji je slavio protiv Huberta Hurkača sa 2:1.

Inače, ovo će biti 57. masters finale za našeg igrača, a 39. titulu juriće, samo u Rimu i Parizu je odigrao više finala kada su u pitanju turniri iz serije 1000.

Đoković se plasirao u osmo finale u Sinsinatiju, samo je u Rimu i Parizu odigrao više finala kada su u pitanju mastersi.

Nije ovo bila najbolja partija srpskog igrača, dosta je bio nervozan, ali najvažnije da je uspeo da sruši Nemca, koji je pružio jak otpor Novaku.

Što se tiče samog meča, već u prvom gemu, Zverev je imao tri brejk lopte, ali Nole je kao i hiljadu puta do sada u karijeri uspeo da preokrene i osvoji gem na svoj servis.

Ceo prvi set je bio igra živaca, čini se da je Đoković bio nervozniji u većem delu ovog dela meča, ali je uspeo da stigne do taj brejka.

Nole je u njemu bio uspešniji i poveo sa 1:0 u setovima, i tako stekao veliku prednost za nastavak meča.

Početak drugog seta, ne može bolje za srpskog tenisera, već u prvom gemu pravi brejk, i činilo se da će Nole lako stići do trijumfa.

Međutim, Nemac se nije predavao i u deseteom gemu, Zverev pravi brejk i ponovo su ušli u izuzetno zanimljivu završnicu.

Činilo se da će ponovo taj brejk da odluči drugi set, međutim, Đoković je još jednom pokazao svoju mentalnu snagu, uzeo gem na servis Nemca, i na kraju zasluženo stigao do 57. finala na turnirima Masters serije.

BONUS VIDEO:

TV Arena sport

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike