Šok! Najbolja teniserka sveta ispala u četvrtfinalu! Mama se vratila u polufinale

11.07.2023

17:28

0

Autor: P.K.

Svitolina sigurna protiv Švjontekove, ovo joj je drugo polufinale

Šok! Najbolja teniserka sveta ispala u četvrtfinalu! Mama se vratila u polufinale
Elina Svitolina - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Senzacija na Vimbldonu! Posle pravog iznenađenja dana u prvom četvrtfinalu, sada je usledio pravi šok: Prva teniserka sveta i glavni favorit Iga Švjontek ispala je sa takmičenja!

U tri seta je pobedila Elena Svitolina, 7:5, 6:7, 6:2.

Svitolina je trenutno 76. igračica na WTA listi, dok je Švjontekova prva. Elena je krajem prošle godine postala majka, on i nekadašnji francuski teniser Gael Monfis dobili su ćerkicu, pa se tek u aprilu vratila takmičenju.

Svitolina je pre četiri godine igrala u polufinalu Vimbldona, dok je Švjontekovoj, osvajačici četiri grend slema, ovo bilo prvo četvrtfinale Vimbldona.

Ukrajinka u polufinalu igra protiv Čehinje Markete Vondroušove, koja je napravila iznenađenje izbacivši četvrtog favorita Džesiku Pegulu. Vondroušova je 42. igračica sveta i Svitolina je tu svakako favorit. Ako izbori finale, postaće prva Ukrajinka koja je igrala u finalu Vimbldona.

Švjontekova je pokazala čelične živce. U drugom setu je gubila 3:1 u gemovima, a u taj-brejku 1:4, ali je slavila ipak 7:5. U trećem setu, međutim, samo je Svitolina postojala na terenu i došla do velike pobede.

Svitolina i Švjontekova su bliske prijateljice, ali ne znamo koliko će to biti uteha Poljakinji, koja je ove godine prvi put došla do četvrtfinala Vimbldona. Rolan Garos je osvajala tri puta, kao i jedan US Open.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike