Hamad i zadovoljan i nezadovoljan posle eliminacije sa Vimbldona: Jedna stvar mi nije jasna...

06.07.2023

19:40

0

Ovo mu je bio debi na najprestižnijem turniru. Meč prvog kola je igrao tri dana...

Hamad i zadovoljan i nezadovoljan posle eliminacije sa Vimbldona: Jedna stvar mi nije jasna...
Hamad Međedović - Copyright Profimedia

Teniser iz Srbije Hamad Međedović ispao je u prvom kolu Vimbldona, ali će dugo pamtiti ovaj meč. Ne samo da je to bio njegov debi na najprestižnijem turniru u tenisu, nego i zato što je meč igrao cela tri dana!

Duel je na kraju završen pobedom Kristofera O'Konela u četiri seta, 7:5, 6:4, 4:6, 6:4.

Posle tri runde kvalifikacija zaigrao je Hamad u utorak prvi put na Vimbldonu, ali je meč prekinut zbog kiše, a onda u sredu zbog mraka.

- S obzirom da je meč trajao tri dana, nikako nisam očekivao, niti sam se spremao za to. Prvi put sam igrao ovde, nisam čuo nešto puno da je neko prvo kolo igrao tri dana. U početku, prvi pokušaj igranja je bio okej. Imao sam šanse u prvom setu na 5:4, bilo je par đuseva kada je on servirao. Onda je odmah uzeo brejk u drugom, kada smo stali. Sutradan su nas stavili da treći igramo. Jako čudno, dva puna muška meča pre nas. Opet smo čekali jako puno i onda smo sinoć igrali sat vremena, ni toliko. Opet, bilo je okej. Servis me nije slušao, puno brejkova sam pretrpeo. Borio sam se da nađem ritam i onda opet prekid na 0:2. Danas je bilo okej. Počeo sam dobro, osećao sam se dobro na terenu i fizički i teniski. Uzeo sam treći set. Četvrti set isto, sve vreme sam osećao da sam bolji, da vodim igru. Taktički sam dobro igrao, izlazio na mrežu. Sve do 4:4, kada me je brejknuo. Gem pre toga sam servirao dobro, po prvi put u meču sa osetio da mi je sve naleglo na servisu. Imao je malo sreće na čelendžu na 0:15, 5:4 - rekao je 20-godišnji Međedović.

Sa sudijom je imao razgovor i hteo je da meč u utorak potraje još nekoliko gemova.

 - Mislio sam da možemo da probamo da odigramo još gem-dva- tri. Osećao sam se bolje na terenu, kao da preuzimam. Ispalo je i dobro što nismo nastavili. Danas sam počeo bolje nego što sam juče završio.

Za Hamada se pričaju dv stvari: da nekad ne može da kontroliše snagu koju ima, i da tek treba da se navikne na putovanja i igranje na turu, koje je dosta drugačije od čelendžera.

- Mogu da se složim, ali smatram da u poslednje vreme dobro generišem tu snagu koju posedujem, osećam se dobro na terenu, dobro sam se osećao u kvalifikacijama, servis me vadio i u 2. i u 3. kolu. Uvek može da se radi na tome. Imam snage na svim udarcima, na servisu i forhendu naročito. Što se tiče ovog drugog, apsolutno bih se složio, pošto je nivo skroz drugačiji ovde i na čelendžerima. To sam i očekivao, nije mi puno strano. Osećam da iz meča u meč se sve više navikavam na tu igru i na taj veći nivo.

Cilj je Top 100

 - Cilj je da uđem u Top 100. Mislim da mogu da uđem i pre kraja sezone, da olakšam sebi na grend slemovima, da izbegnem kvalifikacije, koje su naporne.

Kakvi su utisci nakon debija na Vimbldonu?

 - Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, pošto se nisam u potpunosti nadao da mogu da se kvalifikujem iz prvog puta. Donekle sam zadovoljan, a i nezadovoljan u isto vreme.

Bonusu video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike