Ju-Es open je zaboravljen: Novak ubedljiv na startu Rima

16.09.2020

13:22

0

Autor: Adam Štulić

Đoković savladao Karuza, moguć srpski okršaj u narednoj rundi takmičenja

Ju-Es open je zaboravljen: Novak ubedljiv na startu Rima
Copyright MN Press

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je započeo pohod na trofej mastersa u Rimu. Srpski as je posle sat i 24 minuta igre bio bolji od Italijana Salvatorea Karuza 6:3, 6:2.

Nole je već na startu „Foro Italike“ pokazao da šokantna  diskvalifikacija sa nedavno završenog Ju-Es opena na njemu nije ostavila značajniji trag. Prvi reket planete je svoj fokus prebacio na poslednji ovosezonski grend slem, koji se igra u Parizu od 27. septembra od 11. oktobra.

Posle izjednačenog početka duela i dve propuštene brejk prilike u šestom gemu, Novak je iskoristio prvu narednu šansu da oduzme servis rivalu i potom bez većih problema privede uvodni set kraju.

Koliko je srpski teniser bio dominantan najbolje pokazuje to što Karuzo nije uspeo ni da dođe do prilike da napravi brejk, a posle najdužeg i najneizvesnijeg gema na meču, koji je pripao Novaku, postalo je izvesno da će se meč završiti u dva seta.

Naime, u trećem gemu drugog seta Novak je uspeo da napravi brejk, iskoristivši tek četvrtu šansu, između kojih je uspeo da sačuva četiri gem lopte. Tada je već bilo vidljivo da je Đoković „slomio“ rivala, kojem je u sedmom gemu i treći put na meču oduzeo servis, posle čega je bez izgubljenog poena krunisao uvodni trijumf u Rimu.

Đokovićev naredni rival biće bolji iz duela u kom se sastaju Italijan Marko Čekinato i srpski teniser Filip Krajinović.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 3.465.045 evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike