Veliki prijatelji Đoković i Krajinović nadmudrivaće se u "večnom gradu"

17.09.2020

13:50

0

Autor: Milan Nastić

Dva trenutno naša najbolja tenisera igraće sutra meč 3. kola Mastersa u Rimu

Veliki prijatelji Đoković i Krajinović nadmudrivaće se u "večnom gradu"
Copyright Profimedia

Srpski derbi na Mastersu igra se sutra u 3. kolu turnira u Rimu. Duel su zakazali trenutno dva naša najbolja igrača Novak Đoković i Filip Krajinović. Oni su do sada odigrali samo jedan zvaničan meč i to pre deset godina na “Serbian openu” kada je prvi reket sveta predao meč zbog povrede pri rezultatu 6:4 za Krajinovića. Odigrali su i ove godine nezvaničan duel na Adria turu u Beogradu, kada je 29. igrač sveta ponovo bio bolji.

U međuvremenu mnogo stvari su se promenile, Nole je dominirao tokom svih ovih godina, postao najbolji na svetu, dok je Filip igrao promenljivo, sa dosta oscilacija, iako se od njega očekivalo dosta više. Međutim, od kako je počeo da ga trenira Janko Tipsarević rezultati su mnogo bolji, i kako sam kaže želja mu je da se za početak bude u prvih 20, a posle toga da se plasira u prvi 10 na ATP listi.
Sa druge strane Novak želi što pre da zaboravi US open i diskvalifikaciju kada je lopticom pogodio linijskog sudiju.
– Bilo mi je veoma važno, nakon onoga što se desilo u Njujorku, zbog toga sam želeo da započnem sezonu na šljaci pobedom. To mi je bilo najvažnije. Odrastao sam na ovoj podlozi, najviše sam puta igrao na ovoj podlozi, uživam da se takmičim na njoj. Zahtevna je podloga, poen se gradi drugačije. Nisam imao mnogo dana za pripremu, ali je bilo dovoljno. Bio je ovo dobar izazov – kazao je Đoković.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike