Đoković: Ne želim da iskaljujem bes

20.09.2020

17:18 >> 08:52

0

Autor: 24sedam

Srpski teniser pričao o pobedi protiv Kepfera, ali i o narednom protivniku Kasperu Rudu

Đoković: Ne želim da iskaljujem bes
Copyright Tanjug/AP/Alfredo Falcone/LaPresse

Srpski teniser Novak Đoković nije prikazao najbolje moguće izdanje u četvrtfinalu turnira u Rimu, ali je upisao pobedu protiv Nemca Dominika Kepfera – 2:1 (6:3, 4:6, 6:3) i zakazao susret sa Kasperom Rudom iz Norveške (34. na ATP listi). Menjalo se tokom meča Novakovo raspoloženje, bilo je nervoze i lomljenja reketa, ali se na kraju piše pobeda.

– Čestitke Kepferu što se vratio u meč, samo sebe mogu da krivim za izgubljeni drugi set. Imao sam meč pod kontrolom, 4:0 u prvom setu, pa sam loše odigrao tri gema – prisećao se Đoković posle meča. – Onda na 6:3 i 2:0, imao sam brejk lopte za dupli brejk… Mnogo prilika, neke neiznuđene i nekarakteristične greške, ali sa druge strane ako se negde očekuje takav pad u igri, onda je to na šljaci, podlozi koja je vrlo zahtevna. On nije imao šta da izgubi, počeo je dobro da igra, ja sam mnogo izgrešio. Ušli smo u treći set gde sam odigrao dobro, čvrsto i zadovoljan sam kako sam završio. Uvek može bolje, ali nadam se još boljoj igri sutra.

Novak je pričao i o trenutku besa kada je nastradao njegov reket, tokom drugog seta.

– Nije ni prvi ni poslednji reket koji sam slomio u karijeri. Ne želim to da radim, ali dogodi se, tako nekada iskalim bes. Ne ohrarbujem takav potez i nije to najbolja poruka za mlađe igrače, ali svi smo ljudi… Radim i na mentalnom i emotivnom zdravlju koliko i na fizičkom, to je oduvek tako – jačanje karaktera i razumevanje samog sebe deo su mog pristupa. To sam ja, nisam savršen, ali dajem sve od sebe.

Sutra je na programu duel sa Rudom, koji je izbacio četvrtog nosioca Beretinija.

– Još jedan specijalista za šljaku. Igrao je dobro na betonu poslednjih godina, ali se na šljaci oseća najkomfornije i tu ostvaruje najbolje rezultate. Mlad je, lepo ga je videti u polufinalu, ali nije neočekivano. Bio je veoma borben protiv Beretinija. Znam da sam favorit zbog pozicije na ATP listi, ali do sada nismo igrali, pa ću morati da pogledam njegove duele, odradim domaći zadatak i odigram dobar meč.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike