Kako je Đoković spasio Krajinovića

20.09.2020

19:07 >> 08:52

0

Autor: Milan Nastić

Petar Popović, bivši trener 29. igrača sveta, otkrio kakva je bila Novakova uloga u karijeri tada mladog Filipa

Kako je Đoković spasio Krajinovića
Copyright MN Press

Petar Popović, bivši trener Filipa Krajinovića otkrio je da je 29. igrač sveta na početku seniroske karijere imao velikih problem sa ramenom i da mu je u tom trenutku u pomoć pritekao Novak Đoković. On takođe napominje da Krajinović nije imao para i da mu je čak i karijera bila ugrožena. Inače, Popović sada trenira Damira Džumhura.

– Odmah na početku seniorske karijere, zadesio ga je veliki peh. Filip je ozbiljno povredio rame, naglo je pao na ATP listi, i što je još gore ostao je bez novca. Nije bukvalno imao ništa. Novak je priskočio u pomoć, pomogao mu je da nađe trenera, platio za njega i jedan period vodio računa o njemu. Nole je sve vreme govorio da on treba da bude u prvih 20, a Krajinović nije bio tada ni u prvih 150 na ATP listi – rekao je Popović za “Lekip”.

Đoković i Krajinović tokom “Serbia opena” 2010. godine MN Press

Filip Krajinovoić je prethodnih godina nije imao kontinuitet dobrih igara, igrao je toplo-hladno, ali od kako je ulogu trenera preuzeo Janko Tipsarević, njegova teniska karijera je krenula uzlaznom putanjom. Iz turnira u turnir igra bolje, i kako sada stvari stoje, obistiniće se najave Đokovića da Filip može u prvih 20, a već sada je samo devet pozicija niže.
I sam Krajinović je priznao da se nalazi u odličnoj formi i da mu je cilj da do kraja godine uđe u prvih 20, a posle da juri da se nađe među 10 najboljih tenisera na svetu. Kako sam kaže maksimalno je posvećen tenisu i želi da dogura što dalje što se tiče ATP liste.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike