Đoković pobedio Ruda i nadmašio Nadala

20.09.2020

15:18 >> 21:16

0

Srpski teniser se plasirao u deseto finale mastersa u Rimu,

Đoković pobedio Ruda i nadmašio Nadala
Copyright Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković će se deseti put boriti za trofej na mastersu u Rimu. Uspeo je prvi teniser sveta da izađe kao pobednik i u duelu sa nervozom, sudijama, motivisanim protivnikom Kasperom Rudom – 2:0 (7:5, 6:3) pa će u ponedeljak za titulu igrati sa boljim iz duela Šapovalov – Švarcman. Boriće se za 36. trofej na masters turnirima, i u slučaju pobede izbiće na prvo mesto liste najboljih, jer trenutno Rafael Nadal i on imaju po 35. Sutrašnje finale biće za njega 52. i sada je usamljen na prvom mestu, a Španac mu gleda u leđa sa 51 učešćem u borbi za titulu.

Posle nekoliko meseci pauze, ponovo je Novak mogao da oseti kako je igrati uz huk sa tribina. Iako je otvorio meč sa dve greške, brzo se sabrao i dobio prvi gem. Sa druge strane mreže bio je Rud koji je posle trijumfa nad četvrtim nosiocem Mateom Beretinijem, znao da ima šanse i u nadmetanju sa prvim reketom sveta, pogotovo kada on nije u svom najboljem elementu. Uzvratio je mladi Norvežanin bez imalo straha, što pokazuje i prvi osvojen gem bez izgubljenog poena. U narednom je agresivnom i sigurnom igrom došao i do brejka, koji je potvrdio dobrim servisima za 3:1. Nervirao se Đoković baš kao i u prethodnom okršaju u “večnom gradu”, nije dolazio do svoje prepoznatljive igre, a njegov rival nije popuštao. Čak 11 minuta vodila se borba u šestom gemu, koji je ipak pripao mlađem kolegi – 4:2. Održavao je to vođstvo do 5:3 i bio na samo korak do osvajanja prvog seta.

Profimedia

Međutim, nije se dao Novak tako lako. Ušao je i u raspravu sa sudijom, zbog jedne loše odluke koja je bila na njegovu štetu, što su mogli da vide gledaoci na TV ekranima u ponovljenom snimku. Uspeo je da se sabere, iskoristi trenutnu nervozu protivnika i dođe do preokreta. Pozitivan rezultat na kraju seta je bio na njegovoj strani – 7:5, ali i dalje nije pronalazio pravi fokus. Napustio je teren sa zbunjenim izrazom lica, uz pitanja za trenera Marijana Vajdu: “Šta mi to pričaš”.

Nervoza se nije smirivala ni u drugom periodu ovog okršaja. Đoković je ponovo ulazio u raspravu sa sudijama, iz njegovih usta su izlazile i glasne psovke… Zbog takvih reakcija dobio je i opomenu. Uspeo je da se izbori i sa četiri brejk lopte i da povede 2:1. Počela je da popušta koncentracija Norvežaninu, što je Novak znao da iskoristi.

Tokom meča Novak je u jednom momentu ušao u raspravu sa sudijom Profimedia

Bila je njegova igra sve sigurnija, pa je pobeda bila sve bliža. Rud Kasper je samo odložio izlazak sa terena spašavanjem dve meč-lopte, ali više od toga nije mogao. Novak je kao po navici ponovo u finalu mastersa u Rimu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike