Novak: I dalje sam gladan trofeja

20.09.2020

17:14 >> 18:32

0

Autor: 24sedam

Đoković u ponedeljak igra za rekordnu 36. masters titulu

Novak: I dalje sam gladan trofeja
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Prvi teniser planete Novak Đoković u ponedeljak će imati priliku da u kolekciju doda 36. masters titulu i tako postane rekorder. Do tog podviga na putu mu stoji još pobednik duela koji se u nedelju igra u Rimu, a sastaju se Dijago Švarcman i Denis Šapovalov. Ono što Novaka posebno raduje je činjenica da je polufinalni meč protiv Ruda igrao pred određenim brojem gledalaca, prvi put od Adrija tura, a isti ambijent biće i u finalu.

– Nedostajali su mi navijači. Nadam se da ćemo ih uskoro viđati više na ostalim turnirima. Ovo je dobar znak zbog cele kovid situacije, to znači da se popravljaju stvari i u Italiji i u drugim zemljama – poručio je Đoković.

Tanjug/AP/Alfredo Falcone/LaPresse

On se u polufinalu mučio sa pogrešnim odlukama sudije, teškim vremenskim prilikama, ali i sa odličnim rivalom – Kasperom Rudom.

– Odigrao sam težak meč. Morao sam da se borim za većinu poena. Prvi set je lako mogao da ode na drugu stranu. Bilo je veoma vetrovito danas, najteži uslovi od početka turnira, ali sam se u drugom setu navikao i počeo bolje da se prilagođavam situaciji. Rud trenira na Nadalovoj akademiji tako da imaju sličan stil igre. Igra sa mnogo spina, nikada se do sada nismo sastajali, nikada nisam ni trenirao sa njim. Njegov forhend je zaista odličan i bilo mi je teško na početku da razumem razdaljinu na terenu od mene i loptica koje mi šalje. Bilo je teško i mentalno i fizički, ali sam zadovoljan.

Borba za trofej je ujedno i mogućnost za novi rekord. Đoković ne krije koliko mu je stalo da u Rimu peti put podigne pehar.

– Naravno, veoma je bitno, inače ne bih bio ovde. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo i posle 15 godina na Turu i dalje sam gladan, to jest da dolazim da se borim za titule. Igraću protiv Dijega  ili Denisa, obojica su u izuzetnoj formi. Dijego je odigrao meč života u subotu protiv Nadala i na šljaci se najbolje snalazi, Denis je napredovao mnogo na šljaci u prethodnih par godina. Biću spreman za bilo koga i nadam se da ću na kraju staviti ruke na trofej – završio je Đoković.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike