Pilić za 24sedam: Nadal je kralj šljake, ali shvatite, Novaka niko nije pobedio ove godine

22.09.2020

10:12 >> 10:25

0

Autor: Milan Nastić

Teniska legenda o utiscima posle Đokovićevog trijumfa u Rimu, šansama na Rolan Garosu i trci za najboljeg igrača svih vremena

Pilić za 24sedam: Nadal je kralj šljake, ali shvatite, Novaka niko nije pobedio ove godine
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Rim je pokoren, na redu je Rolan Garos! Novak Đoković se posle uspešnog nastupa na Mastersu sada u potpunosi okreće nastupu na pariskom gren slemu, gde ga čeka još teži posao.

Razlog je jednostavan, preko puta mreže za rivala možda će imati i kralja šljake Rafaela Nadala, a u konkurenciji će biti i momci koji nisu igrali u Rimu kao što su Dominik Tim i Aleksandar Zverev.

MN Press

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića veruje da prvi reket sveta može da bude najbolji na Rolan Garos, iako ističe da je pored Španca teško bilo kome da podigne trofej u Parizu.

– Vidite, Nadal je najbolji svih vremena na šljaci i ne verujem da će ga u narednih hiljadu godina neko dostići. Opet, mnogo faktora će uticati ko će ga osvojiti ove godine, pogotovo kad se turnir igra u ovakvim uslovima. Đoković igra odličan tenis, u sjajnoj je formi, i naravno da se svi nadamo da može ponovo da bude najbolji na Rolan Garos. Morate da shvatite da Novak nema nijedan poraz ove godine, izuzev što je eliminisan sa US opena, a ubeđen sam i da bi njega osvojio da nije došlo do diskvalifikacije – kazao je Pilić za 24sedam.

Iskusni stručnjak se malo osvrnuo i na tretman koji ima srpski teniser od strana sudija, napominjući da ne vidi neku teoriju zavere.

Neverovatno je da sudija napravi tri katastrofalne greške u tako važnom duelu kao što je Nole igrao protiv Ruda. Gledao sam meč i nisam mogao da verujem šta se dešava. Nisam siguran da je tu imao neke namere, jednostavno klasične sudijske greške. Ali isto tako moram da istaknem da bi svakako imao bolji tretaman da nije iz Srbije. To se ne bi moglo dogoditi Federeru, jer on pripada tom mejn strimu koji dolazi sa Zapada.

Nikola Pilić takođe smatra da Novak svojim inatom pobeđuje sve i da je to dokazao bezbroj puta do sada.

– Poznato je koliko njega motivišu te stvari. Mnogo turnira je osvojio zahvaljujući tom inatu. Videćemo kako će to sve izgledati u Parizu. Od toga kako će se odvijati čitava ta situacija oko korone, pa do toga kakvi će biti vremenski uslovi uticati na same igrače. Ako bude više sunca, to će Noletu odgovarati, a ako budu duvali neki jaki vetrovi, to mu sigurno neće ići u prilog. Sećam se, kad sam igrao tamo davne 1973, tri dana nismo mogli da izađemo iz hotela.

Nole je osvajanjem Rima postao igrač sa najviše Mastersa, prestigao Samprasa na drugom mestu po broju nedelja na prvom mestu, i sada juri da bude bolji od Federera što se tiče Grend slemova.

– Svi samo pričaju da li će Đoković stići Federera po broju osvojenih gren slemova. Za mene je bitno i koliko si Mastersa osvojio, a još mi je važnije koliko će nedelja biti na prvom mestu. To su bitne stvari, a što se tiče grend slemova, teško je sada prognozirati, iako znam da novinari volite to pitanje. Nadam se da će i u tom segmentu ući u istoriji, ali za to je potrebno prvo da bude zdrav. U prilog mu ide i to što je šest godina mlađi od Rodžera, zbog toga se nadam da može da ga sustigne i prestigne. Sve je na njegovoj strani – poručio je Pilić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike