Rus se vratio iz "provalije" i osvojio prvu "hiljadarku"! Rubljov je novi šampion! (FOTO)

16.04.2023

17:26

0

Autor: D. N.

Na turniru u Monte Karlu bilo je i srpskih tenisera, a najdalje je stigao Đoković. Nažalost, u osmini finala izgubio od Musetija

Rus se vratio iz "provalije" i osvojio prvu "hiljadarku"! Rubljov je novi šampion! (FOTO)
Andrej Rubljov u Monte Karlu - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Anrdej Rubljov je novi šampion u Monte Karlu. Ruski teniser, šesti na ATP listi u finalu mastersa u Kneževini Monako savladao je Danca Holgera Runea (9. na listi) sa 2:1 (5:7, 6:2, 7:5), u meču koji je trajao dva sata i 36 minuta.

Iako je izgubio prvi set i u poslednjem gubio sa 3:0, uspeo je da se vrati i osvoji 13. ATP titulu u karijeri, a prvu u sezoni. Rusu je ovo ujedno i prvi pehar na nekom od turnira serije 1.000.

Na drugoj strani, Rune ima za čim da žali pošto je izgubio pomenuti "kapital", tako da je ostao na tri titule u karijeri.

U prvom setu bilo je veoma neizvesno, rezultatski. Prvo je Rune napravio brejk za 4:2, a onda je "istom merom" uzvratio Rubljov. Posle izjednačenja od 5:5 usledila je mini serija Danca, a brejk je napravio i u 12. gemu.

U drugom, Rubljov je "brejknuo" protivnika za 1:0, potvrdio brejk, ali je onda Rune izjednačio na 2:2. Međutim, svi naredni gemovi pripali su Dancu.

U trećem, odlučujućem poveo je Rune sa 3:0, a u petom gemu mogao je Rubljov da smanji prednost. Ali nije iskoristio dve prilike za brejk, pa je bilo 4:1. Međutim, Rus se nije predavao. Smanjio je na 4:2, a zatim i brejkom i na 4:3. Usledilo je i izjednačenje na 4:4.

Onda je Rune poveo sa 5:4, ne prepustivši rivalu nijedan poen. Tako je bilo i u desetom gemu, kada je Rubljov slavio "sa nulom". U 11. gemu nova drama. Rubljov je imao šansu za brejk, tačnije iskoristio je drugu i u 12. gemu je servirao za meč i titulu. Iskoristio je drugu meč loptu, za 7:5.

Masters u Monte Karlu igrao se za ukupan nagradni fond od 5,779,335 evra, a šampionu, 25-godišnjem Rusu, pripao je ček na 892,590 evra, kao i 1.000 ATP poena.

Podsetimo, na turniru u Monte Karlu bilo je i srpskih tenisera, a najdalje je stigao Novak Đoković. Nažalost, nije se naigrao jer je eliminisan u osmini finala od Lorenca Musetija sa 2:1.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike