Novače, sad je trenutak! Đoković progovorio o Nadalu!

09.04.2023

21:21

0

Autor: 24sedam

Španski teniser je odustao od učešća u Monte Karlu zbog nezalečene povrede

Novače, sad je trenutak! Đoković progovorio o Nadalu!
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Na mastersu u Monte Karlu neće biti Rafaela Nadala, a najbolji teniser sveta Novak Đoković žali zbog toga. Španac se nije oporavio od povrede, pa je odustao, dok će Srbin pokušati da osvoji svoju treću titulu u Kneževini.

- To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monte Karlo i sve druge turnire. Mislim da je ovo prilika za sve nas druge - kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu - rekao je Đoković, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Osim Nadala, učešće je otkazao i zemljak Karlos Alkaraz, trenutno drugi na ATP listi.

- Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio grend slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu - istakao je srpski teniser.

Đoković je takođe naveo da su pored Alkaraza, Janik Siner i Holger Rune buduća "Velika trojka" svetskog tenisa.

- Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti: Alkaraz - Siner. Videli smo neke uzbudljive, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica i Rune su možda sledeća "Velika trojka" - zaključio je Đoković koji će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Rusa Ivan Gakova i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike