Kada Đoković želi da te upozna, odletiš u Monte Karlo: Beker otkrio Novakovo "sveto mesto" i čemu ga je naučio

04.04.2023

10:31

0

Autor: A. S.

Nemac se setio kako je došlo do saradnje sa Noletom

Kada Đoković želi da te upozna, odletiš u Monte Karlo: Beker otkrio Novakovo "sveto mesto" i čemu ga je naučio
Boris Beker i Novak Đoković - Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković jedan je od sportista koji je tokom karijere bio posvećen radu sa određenim trenerima i nije često menjao. Najduža je bila saradnja sa Slovakom Marjanom Vajdom, dok trenutno radi sa Goranom Ivaniševićem, a između njih sarađivao je i sa legendarnim Borisom Bekerom.

Nekadašnji nemački teniser, je u intervjuu koji je dao nedavno, progovorio i o tome kako je došlo do priče da radi sa Novakom i podsetio na godine saradnje.

- Novak me je zamolio da ga treniram. U to vreme imao je veliku krizu. Skliznuo je sa prvog mesta. Moj prvi odgovor je bio "zašto? Gde je problem?" Odgovor je bio da je izgubio nekoliko Grend slem finala i da želi da čuje moje mišljenje, kao i da li bih mogao da ga upoznam - rekao je Beker i dodao:

- Naravno, kada Novak želi da te upozna, ti nađeš vremena. Odleteo sam kod njega u Monte Karlo i sreli smo se. Ista pitanja postavio sam i njemu. Objasnio je šta radi pogrešno, a ja sam mu rekao da je jedna od stvari koje mora da poštuje kod mene jeste da će da čuje stvari koje nije želeo da čuje. Morate da budete iskreni.

Beker i Novak su sarađivali od 2013. do 2016. godine.

- Od njega sam naučio mnogo o tome kako se igrao tenis 2015. godine. Svlačionica je sveto mesto. Ponekad se meč odlučuje u svlačionici i tako smo morali da formiramo svoju moćnu grupu. Toliko se stvari u teniskom meču dešava, a koje nemaju veze sa forhendom ili servisom. Uspeo sam da ga naučim nekoliko stvari, pretpostavljam, kojima me je Džon Mekinro naučio. I dopalo mu se - zaključio je Nemac.

Kada se govorio o Novakovim trenerima, gotovo je nemoguće ne pomenuti Jelenu Genčić od koje je i sve krenulo, još kada je Nole bio dečak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike