Đoković imao sreće na žrebu: Na početku sa Imerom, Nadal i Tim tek "u finalu"

24.09.2020

18:24 >> 20:39

0

Autor: Milan Nastić

Srbin ima relativno otvoren put do same završnice Rolan Garosa

Đoković imao sreće na žrebu: Na početku sa Imerom, Nadal i Tim tek "u finalu"
Copyright Profimedia

Prvi reket sveta Novak Đoković imao sreće na žrebu za Rolan Garos. Nole kreće od Šveđanina Mikela Imera, odlučeno je u Parizu, dok bi u narednom kolu igrao sa boljim iz duela Bolivijca Ugo Delijena i Litvanca Rikardasa Beranikisa, a onda bi u trećoj rundi protivnik mogao da bude Kristijan Garino, Hubert Hurkač ili Pablo Karenjo-Busta.

Prva jača prepreka mogao bi u osmini finala da bude Španac Roberto Bautisata Agut, da bi u četvrtfinalu protivnik bio Mateo Beretini. U polufinalu Noletu na megdan dolaze Rus Daniele Medvedev ili Stefanos Cicipas.

Đoković je imao sreće, jer se ne nalazi u kosturu sa Dominikom Timom, koga su se svi pribojavali, jer jer uz Nadala i srpskog tenisera trenutno najbolji šljaker. Srbin je u poslednja dva meča na Rolan Garosu protiv Austrijanca izgubio, prošle godine su igrali skoro tri dana u polufinalu, i 2017. kada ga je izbacio u četvrfinalu.

Što se tiče prvog protivnika, u pitanju je malo poznati Imer. Talentovani Šveđanin trenunto je 80. igrač i njih dvojica se nikad nisu sastajali. Drugo i treće kolo bi takođe trebalo da se prođe,jer nisu neka zvučna imena, dok bi prva jača prepreka mogao biti Bautisata Agut, specijalista za šljaku. Nole i 11. igrač sveta satajali su se 12 puta, srpski teniser je slavio devet puta, dok je Španac kao pobednik izašao tri puta. Poslednji duel njih dvojica su odigrali nedavno u Sinsinatiju gde je pobedio srpski igrač.

U četvrtfinalu prvi reketu sveta trebalo bi da se sastane sa Mateom Beretinijem, osmi teniser sveta. Interesatno da su Srbin i Italijan igrali samo jednom i to na završenom turniru u Londonu gde je Đoković bez većih problema stigao do trijumfa.

Poslednja prepreka do finala mogli bi da budu Danil Medvedev ili sa Stefanosom Cicipasom. Sa Rusom ima skor 4:2, i Nole je poslednji put kad su igrali slavio i to na Australijan kupu na početku sezone, dok mu je Grk do sada bio teži protivnik. U njihovih pet okršaja Cicipas je pobedio dva puta, Nole tri.

Jasno je da će se na pariskoj šljaci glavna reč voditi između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala. Đoković u svojoj kolekciji ima 17 trofeja, Nadal 19 sa najvećih turnira, od toga čak 12 na Rolan Garosu. Španac je i aktuelni osvajač turnira.

Od ostalih srpskih predstavnika, Miomir Kecmanović imaće težak zadatak na startu. Za protivnika je dobio Dijega Švarcmana, finalistu nedavnog Mastersa u Rimu. Dušana Lajovića čeka okršaj protiv Đanluke Mađera, dok će Filip Krajinović saznati ime rivala posle završetka kvalifikacija. Laslo Đere na otvaranju takmičenja igra protiv Kevina Andersona, iskusnog tenisera iz Južnoafričke Republike. Šansu da se nađe u glavnom žrebu ima i Nikola Milojević, koji mora da savlada Leandra Majera u poslednjem kolu kvalifikacija.
Rolan Garso se igra od 27. septembra do 11. oktobra.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike