Đoković tokom Rolan Garosa mora u hotel

25.09.2020

06:17 >> 17:11

0

Autor: D. B.

Organizatori nisu dozvolili Sereni Vilijams da bude u svom stanu u Parizu, a ovo pravilo odnosi se čak i na Francuske igrače koji žive u ovom gradu

Đoković tokom Rolan Garosa mora u hotel
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Ono što je najavljeno i definitivno je primenjeno u praksi. Takmičarima na Rolan Garosu neće biti dozvoljeno da tokom turnira borave u privatnom smeštaju, već će svi morati da odsednu u jednom od dva zvanična hotela.

Zvanično, Amerikanka Serena Vilijams, zatražila je odobrenje da tokom Gren slema bude smeštena u svom stanu u Parizu, ali joj je od organizatora stigao negativan odgovor.

– Protokol je jedinstven i dogovoren je sa vladom Francuske. Ništa ne može da se menja. Rolan Garos neće biti igran u “balonu”, ali možemo da ovu vrstu organizacije nazovemo nekom vrstom “koridora” koji štiti zdravlje svih igrača. Ni Francuzi koji imaju stanove ili kuće u Parizu neće biti u njima, već u oficijelnim hotelima. Da je drugačije, postojala bi veća šansa da se neko zarazi koronavirusom – otkrio je predsedik Teniske federacije Francuske Bernard Gudičeli.

Ovakav stav definitivno znači i da će u jedan od dva hotela morati i Novak Đoković zajedno sa svojim timom. Podsetimo, pravila na Rolan Garosu su drugačija u odnosnu na ona koja su važila tokom US Opena kada je pojedinim teniserkama i teniserima, među kojima je bio i Novak, bilo dozvoljeno da odsetnu u privatnom smeštaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike