Dvostruki finalista Rolan Garosa tvrdi: Novak osvaja trofej u Parizu

25.09.2020

09:58

0

Španac Aleks Koreča oduševljen je mentalnom snagom najboljeg tenisera sveta

Dvostruki finalista Rolan Garosa tvrdi: Novak osvaja trofej u Parizu
Copyright Profimedia

Dok je bio aktivan teniser Aleks Koreča je, kao i većina Španaca, važio za specijalistu za šljaku. Danas, bivši selektor Dejvis kup reprezetnacije Španije, radi kao jedan od teniskih eksprata „Eurosporta“, pa je jasno da se njegov sud kada je reč o šansama Novaka Đokovića na predstojećem Rolan Garosu mora poštovati.

Čovek koji je tokom karijere stigao do mesta broj 2 na ATP listi, dvostruki finalista Otvorenog prvenstva Francuske, čovek koji je osvojio 17 titula u periodu od 1991. do 2005. na krije da je oduševljen načinom na koji se najbolji teniser sveta vratio na velika vrata posle neočekivane diskvalifikcije sa US Opena.

– Ono što je Novak uradio u Rimu me je oduševilo. Događaji iz Njujorka su bili splet nesrećnih okolnosti, a način na koji se nosio sa svim je neverovatan. Zate, Novak je imao veliku priliku na US Openu da se osvoji još jedan gren slem i to se nije dogodilo. A opet, vratio se u Evropu i spremio se za turnire koji se igraju na šljaci za samo par dana. I na sve to, uspeo je i da osvoji turnir u Rimu – objasnio je Koreča.

Đoković imao sreće na žrebu: Na početku sa Imerom, Nadal i Tim tek “u finalu”

Nekadašnji trener Endija Mareja nema dilemu zbog čega je Đoković uspeo tako brzo da „smiri glavu“.

– Novak je još jednom pokazao da je mentalno mnogo jak. Velika je to stvar, velika. Stvarno smatram da je to neverovatno. Nisam bio siguran kako će da reaguje posle svega što mu se dogodilo u Njujorku. I sada će neki ljudi da kažu „ajde da sačekamo da vidimo kako će biti na Rolan Garosu“. Da je odustao od takmičenja, da je ostao kod kuće, da se nije spremao za nove izazove, bio bi pod mnogo većim pritiskom. Mislim da može da osvoji Rolan Garos.

I još jednom se vratio Koreča na Noletovu mentalnu snagu.

– Verujem da je posle Njujorka želeo da propadne u neku veliku rupu i da nestane. A sve je prevazišao za par sati, par dana. To je neverovatno. Mogu samo od srca da mu čestitam – rekao je Koreča.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike